NIJE KAO RONALDO

Saudijci ponudili 'bolesnu' plaću Benzemi, Realov napadač ostavio ih bez teksta

10.04.2023 u 08:15

Bionic
Reading

Želja čelnika klubova u Saudijskoj Arabiji bila je stvoriti što jaču i kompetitivniju ligu, te su vjerovali kako će nakon Cristiana Ronalda i ostale svjetske zvijezde pohrliti za njihovim dolarima

Međutim, kako sada možemo vidjeti, osim Ronalda još niti jedno veliko i zvučno ime nije prihvatilo ponudu. Čak ni Lionel Messi kojem su nudili plaću od 400 milijuna eura po sezoni.

I naš Luka Modrić ih je odbio, vjerujući da će mu madridski Real ponuditi još (barem) jednu godinu uzajamne suradnje.

Prema informacijama Marce, na ponudi se zahvalio i Karim Benzema. Njegova je situacija slična Modrićevoj. Francuz čeka novi ugovor s Kraljevskim klubom, pa ga ni bogata ponuda iz Saudijske Arabije nije natjerala na promjenu mišljenja.

Benzemina želja je i sljedeće sezone nositi dres Reala.

'Govorilo se da Benzema razmišlja o ponudi iz Saudijske Arabije, ali milijuni eura koji su mu ponuđeni nisu promijenili njegovu želju o produženju suradnje s Realom. Francuz ne želi napraviti isto kao Cristiano Ronaldo, koji je otišao u ovu državu', navodi se u tekstu Marce.

Dodaju kako je klub iz Saudijske Arabije, koji ga je želio dovesti u svoje redove, ponudio Benzemi pokretanje nogometne akademije s njegovim imenom, ali da je on i to odbio, barem za sada. Otkrivaju i razlog zbog kojeg bi trebao ostati u Madridu.

'U Realu postoji nepisano pravilo da igrač koji dobije Zlatnu loptu odmah dobije i novi ugovor. Benzema još uvijek nije potpisao produženje suradnje s Realom, ali obje strane razmišljaju u istom pravcu', piše Marca.

Benzema je u Real Madrid došao 2009. godine iz Lyona za 35 milijuna eura, a ukupno je u dresu Kraljevskog kluba osvojio 24 trofeja.

Za Real je ukupno odigrao 637 utakmica, postigao je 348 golova i upisao 165 asistencija.

  • +3
Real Madrid - Villarreal, Primera, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Pierre-Philippe MARCOU / AFP / Profimedia