francuzi uvjereni

Kakav bi to bio udarac za navijače Juventusa! Buffon ima novi klub?

18.05.2018 u 06:57

Bionic
Reading

U četvrtak je i službeno obznanio kako nakon 17 godina napušta Juventus, ali Gianluigi Buffon još nije prelomio - znači li to i da prekida nogometnu karijeru

'U subotu ću odigrati zadnju utakmicu s Juventusom. Bilo mi je važno završiti ovu avanturu s dvije nove pobjede (prvenstvo i Kup)', izjavio je 40-godišnji Buffon u čevrtrak pred novinarima, dodajući da će si ipak dati još nekoliko dana za razmišljanje o svojoj budućnosti koja može biti na nogometnom terenu, ali i izvan njega.

'Što ću raditi ? U subotu igram utakmicu i to je jedino sigurno', rekao je.

  • +5
Gianluigi Buffon - legendarni talijanski golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Do prije 15 dana bio sam siguran da ću prestati igrati. No dobio sam neke stimulirajuće ponude, za rad na terenu, ali i izvan njega. Najinteresantniju ponudu za rad izvan terena mi je dao predsjednik Andrea Agnelli', dodao je.

'Idući tjedan donijet ću konačnu i sigurnu odluku'.

Prema pisanju talijanskih medija, Buffona su kontaktirali veliki klubovi, ali kako se čini najdalje je otišao PSG.

A francuski Le Parisien uvjeren je kako će Buffon sljedeće dvije godine nositi dres pariškog kluba jer pregovori su intezivirani odmah po svršetku Buffononov izlaganja.

Čelnici PSG-a čvrsto vjeruju da bi on imao pozitivan utjecaj na ostale igrače.

'Ako nastavim karijeru, želim veliki izazov', jasna je bio Buffon. A kako je i njemu ali i PSG-u zajednička želja - stići do naslova u Ligi prvaka, onda ova opcije ni ne izgleda nerealno.

Na užas svih navijača Juventusa.