VEĆ OD PRVOG KOLA

Juventus uvjerljivo krenuo, a trener Andrea Pirlo dobio neugodno pitanje o Cristianu Ronaldu; Portugalac je zbog toga u prošlosti bijesnio

21.09.2020 u 09:20

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvak Juventus ušao je u novu sezonu pobjedom 3:0 protiv Sampdorije, a trener torinskog velikana Andrea Pirlo poslije utakmice bio je suočen s neugodnim pitanjem

Podsjećamo, Pirlo je imao dosta problema sa sastavom. Izvan stroja su Paulo Dybala, Matthijs de Ligt, Alex Sandro i Federico Bernardeschi, Gonzalo Higuain napušta klub, a transfer Edina Džeke iz Rome se zakomplicirao. Zato su priliku u prvom sastavu iznenađujuće dobili Weston McKennie, Dejan Kuluševski i Gianluca Frabotta.

Kuluševski je iskoristio priliku i u 13. minuti je doveo Juve u prednost, a pobjedu je potvrdio Leonardo Bonucci u 78. minuti. Do kraja utakmice među strijelce se upisao i Cristiano Ronaldo u 89. minuti.

Portugalac je na terenu prvoeo svih 90 minuta, a novinare je poslije susreta zanimalo kako mu Pirlo planira dozirati minutažu, jer je Ronaldu 35 godina na leđima, a poznato je da ne voli biti mijenjan za vrijeme utakmice ili da ga se uopće odmara.

'Razmišljamo kako ga koristiti i razgovarali smo o tome. Još nije umoran, jer smo tek počeli, ali kad dođemo do manje važnih utakmica, pokušat ćemo ga odmoriti', rekao je Pirlo za Sky Sport Italia.

  • +5
Juventus - Sampdoria, 1. kolo Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

'On je vrlo inteligentan, jako dobro poznaje svoje tijelo, pa je svjestan kada je vrijeme za odmor ili za pojačavanje. Kada će igrati, ovisi o njemu', dodao je trener Juvetusa.

Mudar odgovor Pirla, jer zna se kakve si je probleme s Ronaldom stvorio bivši trener Maurizio Sarri koji se je usudio mijenjati Portugalca i još o tome javno govoriti preko medija. I postao je bivši...