INTERVJU

Jurčević otkrio što će Rijeci biti najveći problem protiv RB Salzburga

02.08.2017 u 06:39

Bionic
Reading

Večeras od 20.45 sati na Rujevici Rijeka igra 'utakmicu života' protiv RB Salzburga. Prolaz u play-off Lige prvaka Rijeci jamči europsku jesen, a stigla bi na korak do najelitinijeg klupskog natjecanja. Rezultat iz prve utakmice (1:1) Rijeci daje pravo na nadu

Bivši hrvatski reprezentativac, a sada član Bilićevog stručnog stožera u engleskom West Ham Unitedu, Nikola Jurčević, godinama je bio vezan uz večerašnjeg suparnika Rijeke.

Prvo je kao igrač u dva navrata čak šest sezona nosio dres kluba, a potom je u sezoni 2004/05 sjedio na klupi kao trener i pomogao klubu da sačuva prvoligaški status.

  • +16
Red Bull Salzburg - Rijeka, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Za mene je Salzburg posebni grad, jer boravio sam u njemu puno vremena, dva puta kao igrač. I u tom sam periodu stigao do dva naslova prvaka, igrali smo finale Kupa UEFA a potom i u skupinama Lige prvaka. Bio je to veliki pothvat za kojeg velike zasluge pripadaju i našem treneru Otti Bariću, jer ipak smo mi bili maleni klub iz Austrije, potpuni autsajderi. Posebno u tom finalu protiv milanskog Intera, gdje smo na san Siru igrali pred 80.000 ljudi i propustili neke velike prilike. Dakle, s puno emocija se sjetim tih dana', rekao je u razgovoru za tportal.hr Nikola Jurčević, a onda se osvrnuo na aktualnosti.

'Još uoči prvog dvoboja rekao sam da su izgledi 50:50. Jer RB Salzburg je mlada ali izuzetno dinamična i zanimljiva momčad. Istina, posljednjih dvije, tri godine malo je u sjeni Red Bull Leipziga, pa se Salzburg mora više oslanjati na svoje mlade igrače. I pokazuje da to zna raditi'.

Ali Rijeka ima pozitivan rezultat iz prve utakmice?

'Slažem se, ali i dalje sam mišljenja da su izgledi posve izjednačeni. Rijeka neće moći igrati na 'nulu' odnosno čuvati tih 1:1, a tu bi onda mogao nastati veliki problem. Naravno, ja ću navijati za Rijeku jer to je sve u interesu hrvatskog nogometa'.

Baš kao što će i brojni hrvatski navijali navijati za West Ham United. Kakva su očekivanja od nove sezone?

'Nekako interno, nadamo se da ćemo imati manje turbulencija, da ćemo biti stabilniji. Odnosno da imamo duži kontinuitet i da ćemo na kraju završiti u gornjem dijelu ljestvice'.

Dosta skromno, s obzirom na pojačanja. Posebice Chicharita.

'Došla su nam četvorica novih igrača, od golmana Harta, do Zabalete, Arnautovića do Hernandeza Chicharita. Zasad smo svi zadovoljni kako radimo, ali jedno su treninzi i pripreme, a drugo utakmice'.

U prvom kolu igrate na Old Traffordu kod Manchester Uniteda. Prije dvije sezone u prvom ste kolu pobijedili također velikana, Arsenal?

'Da, te sezone smo pobjeđivali velike i bili smo hit. Prošle pak, osim remija baš s Unitedom 1:1 nismo dobro prolazili protiv velikih. Ne obečajemo puno, ali se nadamo jer Manchester United ima odličnu momčad, s novopridošlim Lukakuom, ali možda još ne dovoljno uigranu. Međutim, mi zbog SP-a u atletici ni sljedeća dva kola, protiv Southamptona i Newcastlea, nećemo igrati na svom stadionu. Ipak, engelska liga je toliko jaka ali i izjednačena, da domaći teren i nije velika prednost', zaključio je razgovor Nikola Jurčević.