opet zabio pobjednički gol

Junak Milana, Ante Rebić podsjetio što je još 2012. godine pričao o Zlatanu Ibrahimoviću

18.02.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić najefikasniji je igrač Milana u 2020. godini. Zabio je šest golova, pet u prvenstvu i jedan u Kupu, s time da su njegovi golovi protiv Udinesea, Brescije i Torina direktno donijeli devet bodova

Milan se napokon diže. U sedam prvenstvenih utakmica igranih u 2020. godini, momčad Stefana Piolija upisala je četiri pobjede, dva remija i jedan poraz. A uz kup oglede, najviše golova u ovoj je godini zabio naš Ante Rebić. Zabijao je jedine golove u ogledima protiv Brescije i Torina, ali i i dva gola u pobjedi 3:2 protiv Udinesea.

Rebića u prvom dijelu sezone baš i nije bilo često na terenu, što je sigurno utjecalo i na skromnije rezultate Milana, ali sasvim sigurno i na njegov osobni učinak.

S dolaskom trenera Piolija, potom i Ibrahimovića, ali i odlaskom Piateka, krenulo je i Rebiću.

'Napokon dobivam priliku igrati u kontinuitetu i koristim to na najbolji mogući način. Tri godine sam stalno igrao, ali nažalost, spletom nekih nesretnih okolnosti, nisam igrao u prvom dijelu sezone. Sada je konačno sve sjelo na svoje mjesto', rekao je Ante Rebić u razgovoru za Dalmatinski portal, nakon pobjede nad Torinom.

Pored njega je igrao Zlatan Ibrahimović. Rebić je puno pokretljiviji, nemjerljivo je više sprintao, ali Ibro je nogometna ikona i nekadašnji Antin idol...

'Baš mi je sestra prije nekoliko dana poslala isječak iz novina iz 2012. godine, gdje sam izjavio da je mi on najbolji igrač. Stvarno mi je zadovoljstvo igrati s njim, vidi se njegova kvaliteta i iskustvo. Uistinu nam dosta pomaže'.

Milan u prvenstvu drži osmo mjesto i ima šansu dohvatiti Europu, ali Kup je natjecanje koje ovu sezonu može učiniti i trofejnom. U prvom susretu polufinala su s Juventusom na San Siru odigrali 1:1.

'Nažalost, imamo dosta izostanaka, nema nam Hernandeza, Ibrahimovića, Castilleja, Kessiea..., i bit će dosta teško, ali ništa nije gotovo. Ni oni nisu u najboljoj formi, sve je moguće'.

Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Zvone Boban želio je Rebića u Milanu, a vrijeme mu je dalo za pravo.

'Super je Zvone. Poslije svake utakmice se spusti u svlačionicu, a dođe ponekad i na trening. Zadovoljan je mojim igrama'.

Hrvatski reprezentativci su u sjajnoj formi, Mario Pašalić je odlučio dvoboj protiv Rome, kvalitetno igra i Marcelo Brozović u Interu, a Rebić igra na razini svojih najboljih dana.

'Drago mi je zbog Pašalića. Popričali smo nakon što su nas u Bergamu dobili 5:0, kazao mi je da mu je dobro tamo, da uživa, oni igraju jako dobar nogomet. Brozović jednako tako uživa u igri. Čim nam se da šansa, igramo dobro, a kad smo na klupi, tada ne možemo pokazati ono što znamo'.

Potom je dodao:

'Kad sam dolazio u Milano, rekao sam da ja nisam golgeter, da pomažem momčadi na neki drugi, svoj način. Po rezultatima se vidi kad igram, a kada ne. Ništa nije slučajno, ali drago mi je što sam počeo i zabijati'.