Neobična situacija

Junak finala Eura Gianluigi Donnarumma priznao zašto nije slavio kada je obranio zadnji penal Englezima i donio Talijanima naslov prvaka

13.07.2021 u 20:31

Bionic
Reading

Gianluigi Donnarumma nije slavio kada je obranio jedanaesterac Saki, a razlog je dosta neobičan

Italija je osvojila Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine koje se zbog koronavirusa igralo godinu dana kasnije. U finalu su remizirali s Englezima 1:1, a pobijedili su boljim, odnosno bolje rečeno, manje lošim izvođenjem jedanaesteraca.

  • +86
EURO 2020, finale: Italija - Engleska Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL

Junak Italije bio je golman Gianluigi Donnarumma. Talijani su promašili dva penala, a Englezi tri od kojih je upravo Donnarumma obranio dva. Donedavni golman Milana je na kraju izabran za najboljeg igrača Eura i tako postao prvi nakon Petera Schmeichela (1992.) kojemu je to uspjelo.

Jedna je situacija u spomenutom finalu ipak svima zapela za oko. Nakon što je obranio penal Bukayu Saki koji je pucao zadnji u seriji i time zapravo osigurao Italiji naslov prvaka, Donnarumma nije slavio već je polako otišao do mjesta s kojeg je i dolazio na gol uoči svakog penala.

Snimka njegove reakcije obišla je svijet, a brojni navijači su se čudili kako može ostati tako hladan nakon osvajanja Eura, no on zapravo nije bio ni svjestan što se dogodilo. Donnarumma je zapravo mislio da Englezi vode u seriji, a zbunio se kad je Jorginho u petoj seriji promašio penal.

'Nisam slavio zato što nisam ni shvatio da smo pobijedili. Bio sam razočaran nakon što je Jorginho promašio i mislio sam da smo izgubili, ali morao sam nastaviti. Kako sada zbog VAR-a moraš uvijek paziti gdje su ti noge i da ne budeš ispred gol-crte, okrenuo sam se prema sucu da provjerim je li sve u redu nakon što sam obranio. Tek onda sam vidio da suigrači trče prema meni i tad je sve počelo. Ništa nisam razumio', rekao je Donnarumma.

  • +9
Italija - prvak Europe Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / POOL