DREAM TEAM U TRAPU

Josipu Glasnoviću europsko zlato, Hrvatska i ukupno prva!

01.08.2013 u 17:53

Bionic
Reading

Josip Glasnović (124 mete), Giovanni Cernogoraz (120 meta), Anton Glasnović (119 meta) obranili su prošlogodišnji naslov europskih prvaka u gađanju letećih meta sa 363 pogođene mete, dvije više od prošlogodišnjeg rezultata. Apsolutni delirij u hrvatskim redovima upotpunio je i pojedinačni trijumf Josipa Glasnovića koji se tako prometnuo u heroja čitavog natjecanja

Do zadnjeg metka vodila se velika borba između naše reprezentacije te reprezentacija Slovačke (363 mete), Francuske (362 mete) i Italije (362 mete). Vrlo blizu bila je i reprezentacija Cipra (361 meta), ali je na kraju prvi rezultat zabilježila naša reprezentacija.

U pojedinačnom finalu Josip Glasnović osvojio je naslov europskog prvaka u trapu. Naš se strijelac u finale plasirao sa 124 od 125 pogodaka u kvalifikacijama, a s odličnim pucanjem nastavio je i u završnici. Prvo se sa 14 od 15 pogodaka plasirao u finale zajedno s Talijanom Massimom Fabrizijem, da bu u raspucavanju za zlato bio uspješniji od svog suparnika sa 14-10. Brončano odličje osvojio je Irac Derek Burnett.

Glasnović je prošle godine na EP osvojio brončano odličje, dok je zlatni bio Cernogoraz.