slavi se među 'modrima'

Josip Brekalo: Oršić je bio maestralan. Po meni je to najbolja utakmica jednog igrača Dinama u europskoj povijesti

20.03.2021 u 08:18

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak su razveselili sve svoje navijače, ali i bivše suigrače. Jer ne događa se baš često da 'modri' tako pregaze i klubove u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, a još rjeđe da se poigraju kao s Tottenhamom

Velika predstava 'modrih' i raspucani Mislav Oršić srušili su Tottenham i pobjedom 3:0 nadoknadili su poraz od 0:2 iz Londona, čime se Dinamo plasirao među osam najboljih momčadi Europske lige ove sezone.

Tamo će 'plava konjica' igrati protiv 'žute podmornice', i realno, nakon ovakve predstave protiv 'spursa', nitko ne može reći - tu će biti kraj. Jer Dinamovi igrači sada će posve rasterećeni izaći na noge Španjolcima, a kada su takvi, sve je moguće.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Potvrđuju to i riječi bivšeg 'dinamovca', Josipa Brekala (22) koji je Dinamovo čudo pratio u Wolfsburgu.

'Ovo je bilo nezaboravno. Iskreno, nisam previše vjerovao u neko čudo, ne poslije poraza (2:0) iz Londona. Mislio sam si, ako primimo jedan gol, Dinamo ih onda mora zabit četiri, a to je stvarno puno. Znao sam i da Mourinho neće dopustiti nikakva opuštanja, a onda sam i vidio kako su u Maksimiru istrčali s najboljim sastavom. I tad sam pomislio 'a joj, ovo možda neće biti dobro', rekao je Josip Brekalo za 24 sata pa dodao.

'Dečki su me oduševili, svi se borili kao jedan, kao da im je zadnja utakmica u životu. Skakao sam kod svakog gola, a Oršić je bio maestralan. Po meni je to najbolja utakmica jednog igrača Dinama u europskoj povijesti. Dečko je zabio tri gola, svaki perfektan na svoj način. I to u utakmici za četvrtfinale Europske lige! Svaka im čast, dečki su vjerovali u nešto nedostižno, pokazali da je u nogometu sve moguće. Brat mi je poslije utakmice otišao na stadion, tamo slavio, bilo je užitak gledati i pratiti to slavlje Dinamovih navijača'.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX