konferencijska liga

Jose Mourinho s Romom i dalje proživljava norvešku noćnu moru; fantastičan gol Payeta

07.04.2022 u 23:39

Bionic
Reading

Nogometaši Rome ni u trećem pokušaju ove sezone nisu pobijedili norveški Bodo. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Konferencijske lige Bodo je na svom terenu pobijedio 2:1

Podsjetimo kako su ove dvije momčadi zajedno igrale u skupini i tada je Bodo kao domaćin deklasirao Rimljane 6:1. Na Olimpicu Roma također nije uspjela slomiti čvrste Norvežane, ta je utakmica završila 2:2.

U ovom dvoboju Rimljani su poveli golom Pellegrinija u 43. minuti, iako je Bodo ostavio bolji dojam do tada. U nastavku utakmice opet je aktivniji bio norveški sastav koji je izjednačio u 56. minuti. Strijelac je bio Wembangomo, ali gol ide na dušu golmana Rome Rui Patricija koji je početnički reagirao i nije uhvatio relativno lagani udarac s nekih dvadesetak metara.

U 89. minuti Bodo je prije uzvrata stekao gol prednosti i to nakon što je Vetlesen zabio za konačnih 2:1.

Marseille je na svom stadionu pobijedio PAOK 2:1, a posebno je upečatljiv na Velodromeu bio trenutak u 45. minuti. Domaćin je izveo korner. Under je loptu poslao na 20 metara, a tamo ju je dočekao Dimitri Payet te je iz prve, fantastično iz voleja, poslao pod gredu suparničkog gola.

PAOK je ipak izvukao minimalan poraz i to nakon gola El Kaddourija u 48. minuti koji je ušao u igru početkom drugog dijela. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille, dok je Antonio Mirko Čolak za goste odigrao posljednjih petnaest minuta.

Leicester i PSV su odigrali utakmicu bez golova.

Podsjetimo kako je u ranijem terminu nevjerojatna bila prva četvrtfinalna utakmica između Feyenoorda i praške Slavije. Uz šest golova ogled je završio bez pobjednika 3:3. Dvoboj je ujedno bio ispunjen preokretima. Feyenoord je poveo 1:0. Potom je Slavila okrenula na 2:1, ali i Feyenoord je uzvratio te poveo 3:2. U 95. minuti Traore je zaključio ovu ludu utakmicu golom za konačnih 3:3.