neugodno iznenađenje

Jose Mourinho na pojačanja je potrošio milijardu eura, no ostao je u šoku kad je shvatio koliko smije potrošiti u Tottenhamu

21.11.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Godinu dana je Jose Mourinho bio 'na hlađenju'. Nakon što je krajem prošle godine dobio otkaz na mjestu trenera Manchester Uniteda Portugalac je odmarao radeći kao stručni sportski komentator na jednoj kablovskoj televiziji. No, vratio se na klupu čim je stigao poziv iz Londona

U utorak navečer Mauricio Pochettino dobio je otkaz u Tottenhamu, a samo nekoliko sati kasnije 'spursi' su objavili ime novog trenera. Koliko god neočekivano bilo, Jose Mourinho vratio se trenerskom poslu, prvi mu je zadatak razdrmati usnulu momčad Tottenhama koja je u ovom trenutku 14. u engleskom prvenstvu, a sljedećeg tjedna u Ligi prvaka protiv Olympiacosa igra odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala.

Engleski mediji navode kako je Mourinho dolaskom u Tottenham morao pristati na neke kompromise, a nikome još nije jasno kako se Portugalac 'prisilio' potpisati ugovor nakon što mu je prvi čovjek 'spursa' David Levy priopćio kako neće imati novca za pojačanja u zimskom prijelaznom roku!

Da, poslovično 'štedljivi' Levy, da ne kažemo tipična škrtica, udario je tamo gdje Mourinha najviše boli. Jer Portugalac je poznat kao veliki potrošač, vjerojatno i najveći uz Pepa Guardiolu.

>> Kralj otpremnina; evo koliko je Mourinho milijuna eura dobio ukupno od tri kluba

Spomenimo samo kako je Mourinho za samo dvije i pol godine na Old Traffordu na pojačanja potrošio nešto manje od 350 milijuna eura! Kupio je Pogbu (105 milijuna eura!), Lukakua (80 milijuna eura), Freda, Baillyja, Lindelofa, Mkhitaryana... Na klupi Chelseaja je pak bio u dva mandata, ukupni sedam sezona, a potrošio je 550 milijuna eura! U madridskom Realu nije bio toliko rastrošan, samo 180 milijuna eura otišlo je na nove igrače. Tada je kupio našeg Luku Modrića i baš ga Tottenhamu platio 37 milijuna eura.

  • +7
Premier liga, Liverpool - Tottenham Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Jose Mourinho je prvi samostalni trenerski posao dobio 2000. godine u Benfici. Vodio je nakon toga Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United, a od 2004. godine kad je prvi put sjeo na klupu Chelseaja na pojačanja je potrošio - milijardu eura!

Možete si onda samo misliti koliko mu je stalo do povratka na trenersku klupu! Portugalac će tako morati raditi s aktualnim kadrom igrača, a navodno je imao samo jedan uvjet. Od Levyja je tražio da ni pod koju cijenu ne prodaje Harryja Kanea i to mu je prvi čovjek kluba i obećao.