NOVO PRIZNANJE

Još jedan dokaz da će Dario Šarić pomesti konkurenciju

04.04.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Dario Šarić, hrvatski košarkaški reprezentativac koji igra svoju prvu sezonu u NBA ligi u dresu Philadelphia 76ersa, proglašen je Novajlijom mjeseca ožujka Istočne konferencije

Mladom Šibenčaninu Šariću, koji će 8. travnja proslaviti 23. rođendan, ovo je drugi mjesec zaredom da je ponio titulu najboljeg rookieja Istočne konferencije. 

U ožujku je hrvatski košarkaš predvodio sve novake po prosječnom broju koševa po utakmici (18.4), ubačajima iz igre (115) i realiziranim slobodnim bacanjima (54). Također je drugi po broju skokova po utakmici (7.0), treći po tricama (28) i četvrti po asistencijama (3.4).

Šarić je zabio najmanje 20 koševa u sedam od 17 utakmica i upisao je dva double-double učinka. Na utakmici igranoj 24. ožujka, u kojoj je Philadelphia u gostima pobijedila Chicago Bullse sa 117:107, Šarić je zabio 32 koša, najviše u karijeri, i ugrabio 10 skokova.

Prema predviđanjima možemo očekivati da će Šarić početkom svibnja dobiti i nagradu za Najboljeg novajliju u NBA ligi, čime će postati drugi igrač iz Europe kojem je to uspjelo u povijesti. Prvi je bio Španjolac Pau Gasol koji je u sezoni 2001–02. to uspio kao igrač Memphis Grizzliesa.

S obzirom na to da se Šarićev suigrač Joel Emiid ozlijedio te time ne može konkurirati za nagradu za Najboljeg novajlije u NBA ligi, sve se otvorilo Šariću koji je u drugom dijelu sezone, najblaže rečeno, pomeo konkurenciju!

Dodajmo još da je košarkaš rodom s Bahama Buddy Hield, igrač Sacramento Kingsa, proglašen Novakom mjeseca ožujka u Zapadnoj konferenciji. Njegov je prosjek 14,1 koš po utakmici.