DANAŠNJI PROGRAM

Jesu li organizatori Wimbledona ovim potezom na neki način obezvrijedili Novaka Đokovića?

05.07.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Američka tenisačica Cori Gauff igrat će na Centralnom terenu Wimbledona posljednji meč dana što je privilegija za ovu tinejdžericu

Amerikanka je hit na ovogodišnjem Wimbledonu. Postala je najmlađa ikad koja je izborila nastup na glavnom turniru kroz kvalifikacije, zatim je u prvom kolu izbacila peterostruku pobjedicu travnatog Grand Slama Venus Wlliams, a u drugom kolu srušila je i polufinalisticu iz 2017. Magdalenu Rybarikovu.

Teniski svijet priča o čudu iz SAD-a, pune su novine njezinih detalja iz privatnog života te izjava koje je dala tijekom karijere i Wimbledona.

Očigledno su i organizatori opčinjeni ovom 15-godišnjakinjom, jer su njezin meč sa Polnom Hercogovom iz Slovenije stavili na Centralni teren, dakle najveći u Wimbledonu i to kao zadnji. Meč dviju nepostavljenih tenisačica tako je u očima onih koji odlučuju o programu ispao veći od onoga u kojem igra Novak Đoković.

  • +3
Cori Gauff u Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, srpski tenisač, koji je prvi igrač na ATP ljestvici, četverostruki osvajač Wimbledona te branitelj naslova, igrat će na terenu broj 1, a ne na Centralnom, protiv Poljaka Huberta Hurkacza drugi meč dana.