BUFFON O ZLATNOJ LOPTI

Jedan od najvećih svih vremena nakon ove izjave mnogim Hrvatima više neće biti simpatičan

18.10.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Sve je bliže dan u kojem ćemo doznati koji će nogometaš osvojiti Zlatnu loptu, prestižnu nagradu koju dodjeljuje ugledni francuski magazin France Football. Svoje mišljenje o tome ima i legendarni golman Gianluigi Buffon

Nakon što je hrvatski kapetan Luka Modrić osvojio dvije prestižne nagrade Uefe i Fife za najboljeg nogometaša godine mnogi analitičari su uvjereni da će zvijezda Real Madrida i Hrvatske osvojiti i Zlatnu loptu, koju dodjeljuje ugledni francuski magazin France Football. Naime, tu su nagradu posljednjih 10 godina osvajali samo Messi i Ronaldo, ali sada je izvjesno kako je toj dominaciji došao kraj. Prema nekim izvorima, lista mogućih pobjednika svela se na dva imena - Luka Modrić ili Kylian Mbappe.

Luka i Vanja Modrić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stoga je zanimljivo kakvo mišljenje o tome ima jedan od najboljih golmana svih vremena Gianluigi Buffon, igrač francuskog PSG-a koji je ljetos odlučio napustiti Juventus, u kojem je proveo punih 17 sezona. Očito su ga na reakciju natjerali napisi kako će Luka Modrić osvojiti i tu prestižnu nagradu, a ipak mu je suigrač u PSG-u Kylian Mbappe, tinejdžer koji je zablistao u finalu SP-a zabivši Hrvatskoj dva gola.

'S obzirom na Mbappeove kvalitete i ono što pokazuje na terenu te koliko je donosio prevagu na Svjetskom prvenstvu, on zaslužuje Zlatnu loptu. Ne mogu reći ništa drugo', iskren je bio 40-godišnji Buffon, dodavši:

'Jesam li ikad vidio igrača s toliko talenta? U Italiji ga uspoređuju s Baggiom, Del Pierom i Tottijem, ali on ima nevjerojatan talent i tehničke kvalitete, kakve sam rijetko vidio u karijeri. Ukratko, on je fenomen! Ako bude ustrajao u želji da postane najbolji, ako ostane ovako pun entuzijazma i zadrži normalno ponašanje, može trajati jako dugo', kazao je Buffon te niti jednom riječju nije spomenuo Modrića.

Čak nije ni dao argument zašto misli da je Mbappe zaslužio osvojiti Zlatnu loptu usprkos tome što je Modrić već osvojio dvije prestižne nagrade, one Uefe i Fife za najboljeg nogometaša godine. Buffonu to ništa ne znači. Nema sumnje kako nakon ovakvih riječi, dodvoravanja suigraču i navijačima PSG-a, jedan od najvećih svih vremena više neće biti omiljen i simpatičan mnogim Hrvatima.

  • +5
Gianluigi Buffon - legendarni talijanski golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia