SUPERSPORT HNL - 4. KOLO

Jedan od ključnih igrača u momčadi trenera Prosinečkog: Pitanje je samo vremena...

11.08.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša u svojoj zagrebačkoj bazi, na zapadnom dijelu Zagreba, trenirali su za sraz 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a koje im donosi gostovanje kod Varaždina. Dvoboj je na rasporedu u subotu od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv).

Uoči ogleda o stanju u momčadi i s kakvim se ambicijama putuje u Barokni grad, govorio je 22-godišnji Crnogorac, Aleksa Latković, koji je u prva tri kola upisao pogodak i dvije asistencije.

Na žalost Rudeša, taj učinak nije nagrađen bodovima, te ih povratnik u društvo najboljih još uvijek nema na svom kontu.

'Da, nažalost, tri kola su prošla, a mi i dalje nemamo bodova. Pokazali smo svima da možemo igrati protiv svakoga, da nam igra ima 'glavu i rep'. To nam daje dodatni motiv i optimizam, da sad za vikend ispravimo sve, da se iskupimo i dođemo do prvih bodova', s puno optimizma rekao je vezni igrač Latković.

Rudeš je u prva tri kola, protiv Rijeke, Osijeka i Slaven Belupa imao periode kada je bio puno bolji od suparnika. No, dogodi se pad u igri, primaju se nes(p)retni golovi?

'Slažem se, a protiv Osijeka i Slaven Belupa igrali smo jako dobro, zabijali golove. Nažalost, svaki mali pad koncentracije protivnička ekipa kazni. Te neke stvari moramo ispravljati, a dobre moramo nastaviti ponavljati. I tako ići iz utakmice u utakmicu, a mislim da je samo pitanje vremena kada ćemo ući u dobru seriju'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sigurno je lakše tražiti rješenje kada na klupi imate znalca poput Roberta Prosinečkog? Dojam je da vam najviše treba psihički poguranac, jer vodili ste i 3:0 pa izgubili 4:3?

'Sigurno da nije lako. Ali kao što sam već rekao, pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Prije svega, to smo pokazali samima sebi. Trener je tu da nas motivira, ukazuje na te neke greške, daje nam i konstruktivnu kritiku koja će nam pomoći da budemo još bolji'.

  • +5
Slaven Belupo - Rudeš, 3. kolo, 2023/24. Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

U subotu gostujete kod Varaždina, koji je u prva tri kola sve utakmice završio remijima. Dakle, nije da su veliki favoriti? I kako zaustaviti Frana Brodića, koji zasad djeluje najopasnije?

'Da, imaju tri boda na kontu. S time da Varaždin igra lijep nogomet i sigurno nas čeka teška utakmica. Ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Što se Brodića tiče, odličan je igrač, ali nije on jedini takav u Varaždinu. Ima ih još na koje ćemo morati paziti i pratiti ih. Ali, pripremali smo se cijeli tjedan, da budemo što bolji', završio je Latković.

Sažetak dvoboja Slaven Belupo - Rudeš Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore