posao vrijedan 75 milijuna funti

Je li ovo Mourinhov najzvučniji i najskuplji transfer ovog ljeta?

08.07.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Iako je već s Manchester Unitedom na pripremama u SAD-u, tek u subotu stiglča je potvrda i službenog prelaska Romelua Lukakua iz Evertona među 'vragove'

Sjajni 24-godišnji belgijski napadač Romelu Lukaku novi je igrač, od subote i službeno, Manchester Uniteda.

Tako je portugalski trener Jose Mourinho, nakon prekida suradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, dobio još jednog klasnog napadača, a kojeg su 'vragovi' Evertonu platili 75 milijuna funti.

Inače, Mourinho i Lukaku već su surađivali dok je Portugalac bio trener Chelseaja.

Nakon što je i službeno dogovoren transfer, na svom Instagram profilu novom suigraču obratio se Paul Pogba.

'MUFC je oduševljen što može objaviti kako je s Evertonom dogovorio iznos odštete za Romelua Lukakua, od njegova dolaska dijele nas još samo liječnički pregled i dogovor vezan uz osobnu plaću. Daljnje obavijesti objavit ćemo kada za to dođe vrijeme', objavio je Manchester United putem svog Twittera.

Lukaku je prošle sezone postigao 25 pogodaka u Premier ligi za Everton i završio je na drugom mjestu ljestvice strijelaca iza Harryja Kanea iz Tottenham Hotspura.

Inače, do ovog trenutka, Mourinho je u ovom prijelaznom roku za 35 milijuna eura kupio Victora Lindelöfa, švedskog braniča iz Benfice te je s posudbe vratio Andreasa Pereiru i Guillerma Varelu.

Naravno, nakon ovako skupe investicije, upitno je hoće li Mourinho ići u kupovinu i našeg Ivana Perišića za kojeg milanski Inter traži - 50 milijuna eura.

See you tomorrow in training @rlukaku9 #bienvenue #AgentP🕵🏽

Objavu dijeli Paul Labile Pogba (@paulpogba)

  • +5
Jose Mourinho u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX