teška situacija

Je li moguće da će se hit momčad Formule 1 ugasiti usred sezone?

05.07.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Unatoč odličnim rezultatima posljednjih godina Force India se našla u financijskim poteškoćama, a dopisnik brazilskog Globa tvrdi da bi se čak mogla ugasiti nakon utrke u Mađarskoj, ako ne pronađe novog vlasnika...

Momčad je osnovao 2007. godine indijski biznismen Vijay Mallya, a samo dvije godine kasnije Giancarlo Fisichella u njezinom je bolidu startao prvi na Velikoj nagradi Belgije i nakon velike borbe u cilj ušao na drugom mjestu, iza Kimija Raikkonena.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon toga se Force India ustabilila u sredini poretka Formule 1, a sjajnu sezonu doživjela je prošle godine kada je završila četvrta u poretku konstruktora.

Mnogi su se čudili kako momčad s jednim od najmanjih budžeta u Formuli 1 može postizati takve rezultate, no čini se da su financijski problemi došli na naplatu u 2018. godini. Naime, unatoč pobjedničkom postolju Sergija Pereza u Azerbajdžanu, Force India se nalazi u financijskim problemima, a dopisnik brazilskog Globa ide toliko daleko da tvrdi da će se ugasiti nakon utrke u Mađarskoj, ako ne nađe novog vlasnika.

'U Austriji je ravnatelj Bob Fernley imao dugi sastanak iza zatvorenih vrata s Chaseom Careyjem,' tvrdi Rafael Lopes.

Tema razgovora s predstavnikom novih vlasnika Formule 1 svakako je bila isplata dijela nagradnog fonda unaprijed, no za to će trebati dobiti potporu svih ostalih momčadi.

Ljubičastim bolidima koji su nas oduševljavali zadnjih godina možda ipak ne dolazi kraj, jer navodno postoje zainteresirani kupci iz SAD-a i Rusije pa ćemo Estebana Ocona i Sergija Pereza nadajmo se gledati na stazi i u drugom dijelu sezone Formule 1...