TRENING U PLZENU

Jakirović priznao što ga jako frustrira: Nisam ga vodio, jer imamo dosta takvih...

08.11.2023 u 21:18

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama stigli su u Plzen, gdje u četvrtak od 18.45 sati (Arenasport 1, MAXtv) igraju utakmici 4. kola Konferencijske lige protiv Viktorije. Modri su u situaciji da si ne smiju više dopustiti kiks, jer jedan od utješnih cilejan je prezimljavanje u Europi u ovom natjecanju

U trećem kolu Dinamo je izgubio domaću utakmicu od Viktorije. Prije toga posrnuo je i u Prištini protiv Ballkanija, te je svima jasno da je ova utakmica od izuzetno velike važnosti. A Dinamo je igra dobro. Posebno što se rezultata tiče. U zadnje dvije utakmice spašavao se u sudačkoj nadoknadi.

'Želio bih da momčad nastavi onako kako je igrala u Varaždinu. Pogotovo prvo poluvrijeme. Hoću da imamo 'dinamovski gard', da budemo samouvjereni. Važna je utakmica, svaka je važna. Igrali smo s Viktorijom u Zagrebu, bio je to čvrst i agresivan ogled u kojem su naši suparnici iskoristili jednu našu nepažnju kod jedanaesterca. Mi možemo odigrati bolje nego u Maksimiru, možemo uzeti bodove. Naravno, uvažavamo igre Viktorije, pogotovo ovu zadnju protiv Slavije, gdje su okrenuli utakmicu. Iznimno su trkački moćni, prava su momčad koja u svakom trenutku zna što radi. Morat ćemo biti jako dobri, čvrsti u duelima', rekao je trener Jakirović u uvodu press-konferencije, a njegove riječi prenose Sportske novosti.

Martin Baturina izgledao je jako raspoloženo. Kako i ne bi, mladi Dinamov veznjak postao je hrvatski reprezentativac, sigurno želi pokazati da je zaslužio tu pozivnicu.

  • +8
Dinamov trening u Plzenu uoči utakmice protiv Viktorije Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Mislim da u nekoliko zadnjih utakmica igramo jako dobro, ali čekamo da nas konačno krene ta realizacija, da zabijamo golove, da iskoristimo šanse. Vjerujem da će nad danas protiv Viktorije krenuti', kazao je Baturina.

A evo što je rekao o Dalićevom pozivu.

'To mi je bio dječački san. Mogu kazati samo da sam jako ponosan, da ću doći u reprezentaciju pokušati dati sve od sebe, kako bih se pokazao u najboljem svjetlu'.

Kakvu utakmicu očekuje Dinamova 'desetka'?

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Različitu od one koju smo igrali u Zagrebu. Viktoria je sad domaćin, igra pred svojim navijačima... Međutim, mi dolazimo spremni uzeti tri boda!'

Šef struke Modrih je kazao da je zdravstvena situacija u momčadi sad u redu. Naravno, osim što nema Brune Petkovića.

'Svi su tu osim Petka... Ademi i Theophile ne mogu igrati jer nisu prijavljeni za Konferencijsku ligu. Ostavio sam Luku Menala u Zagrebu, jer imamo dosta krila. Ne možemo sve voditi, pa je pala odluka da on ostane. Što naravno ne znači da je otpisan. Samo smo se sad odlučili za druge igrače', dodao je Jakirović te nastavio.

'Viktoria je u puno boljoj situaciji od nas. Ima devet bodova i možda može malo promiješati karte u sastavu. Ne znam, pretpostavljam. Uvijek očekujem od domaćina da krene onako uz impuls publike. Ali nema veze, mi moramo pokazati zrelost i ozbiljnost, pa kad nas protivnik stisne, da se obranimo'.

Dinamov veliki problem je neefikansot. Može li se taj segment igre istrenirati ili su u takvim okolnostima najvažniji razgovori s igračima?

'To s efikasnošću mi je već frustrirajuće! U zadnja tri kluba u kojima sam bio trener nisam imao takvu situaciju, nismo imali toliko peha u tim završnim situacijama. Može se istrenirati efikasnost. Na treninzima imamo dosta vježbi gdje se to trenira. Radi se o pozicijskoj završnici, dovodimo igrače u situacije koje im se mogu dogoditi na utakmici. Naravno, i razgovara se s igračima. Svjesni su svega. Ne može im se ništa zamjeriti, daju sve od sebe. Svatko bi bio sretan da zabije gol', zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore