VIKTORIA BEZ GREŠKE

Češki trener o Dinamu nije rekao ni riječ, ali ipak ga je nešto impresioniralo

27.10.2023 u 07:07

Bionic
Reading

Nogometaši plzenske Viktorije došli su i do treće pobjede u trećoj utakmici Konferencijske lige, te su sada lideri skupine. Trener Miroslav Koubek nakon utakmice djelovao je smireno, kao da je očekivao ovakav ishod, odnosno pobjedu. O Dinamu, kojeg je njegova momčad pobijedila 1:0, nije rekao ni riječ. Istina, nitko ga o Modrima nije ništa ni pitao

Nakon tri kola češki sastav ima maksimalnih devet bodova, dok preostala tri kluba u skupini Dinamo, Ballkani i Astana imaju po tri boda.

Dojam je da su Česi računali i na ovu pobjedu, vjerojatno shvativši da je današnja momčad Modrih daleko od one koja ih je izbacila i Europske lige u veljači 2019. godine.

'Sva moja očekivanja su se ispunila, bili smo aktivni, pritiskali smo suparnika, svaki igrač je dao svoj maksimum', rekao je trener češke momčadi Miroslav Koubek.

'Odigrali smo dobru utakmicu, odlično smo pokrivali teren, Zadovoljan sam kako smo igrali, posebno u obrani'.

Koubek nije želio previše isticati igrače, ali je mladog 18-godišnjeg vratara Viktora Baiera posebno pohvalio. Imao je mladi golman jednu sjajnu intervenciju, u drugom poluvremenu kada je zaustavio Vidovićev udarac po sredini gola.

'Golman je bio odličan, ovo je bila prva njegova međunarodna utakmica, odradio je odličan posao', kazao je.

U završnici dvoboja gosti iz Češke kao da su pali sa snagom.

'Jesmo, da. Pali smo sa snagom, ali to je normalno. Momčad se potrošila, puno smo trčali, no, izdržali smo do kraja'.

Češki stručnjak se osvrnuo i na situaciju u skupini u kojoj Viktoria sada vodi s devet bodova.

'Zadovoljni smo kako se razvija situacija u skupini. Imamo devet bodova, šest više od pratitelja i sve ide po planu. S time da mislim da možemo osvojiti još bodova'.

Zanimljivo, češkom treneru nije stiglo niti jedno pitanje o Dinamu. Hrvatski su novinari bili u šoku nakon poraza, a češke je više zanimalo kako je 72-godišnji Koubek doživio atmosferu na tako ružnom stadionu.

'Premda stadion nije bio pun, atmosfera je bila odlična. Navijači su se pokazali u pravom svjetlu'.

  • +4
Dinamo - Viktoria Plzen, Konferencijska liga, igrači nakon poraza Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL