VLATKO MARKOVIĆ

'Ja ne odlučujem gdje će Hrvatska igrati'

13.09.2010 u 18:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija 14 godina čeka na službenu utakmicu na Poljudu. Torcida je na derbiju između Hajduka i Dinama transparentom poručila predsjedniku Vlatku Markoviću što misli o zaobilaženju splitskog stadiona, a sada se je oglasio predsjednik HNS-a

Transparent koji se pojavio na Poljudu: 'Dok smo čekali vaša obećanja, reprezentacija je punila maksimirska zdanja. Sad oćete u Split, a mi vam nudimo tvrdu kitu!' Markoviću jedi go...', izazvao je veliko zanimanje, a nije dugo trebalo čekati i na reakciju Vlatka Markovića kojeg u Splitu drže za najvećeg krivca što nacionalna vrsta zaobilazi Hajdukov dom.

'Na stranu što je nepristojno vrijeđati bilo koga, ali ta je poruka odaslana na krivu adresu. Ni ja ni bilo koji pojedinac nije odlučivao gdje će igrati reprezentacija. Uvijek je to bilo djelo onih koji vode i treniraju reprezentaciju i samih igrača', rekao je Marković za Vjesnik.

Prvi čovjek HNS-a dao je i razlog zašto nema reprezentacije na Poljudu. On je spomenuo da se bivša generacija u Splitu susretala s vrijeđanjem i omalovažavanjem te je podsjetio na sukob Šukera i Torcide na prijateljskoj utakmici protiv Španjolske.

Isto tako, Vlatko Marković je u razgovoru naglasio da nikada samo jedan pojedinac ne odlučuje o domaćinstvu reprezentacije, pa tako ni on.

'O mjestu domaćinstva odlučuje Izvršni odbor HNS-a u dogovoru sa stručnim stožerom, a izbornik i njegovi suradnici pritom se konzultiraju s reprezentativcima. Ponavljam, ja ne odlučujem gdje će Hrvatska igrati', završio je Marković.