BOWLING

Izbornik Karlo Kolar 'diplomirao' u Finskoj

03.02.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Kolar postao trener trećeg stupnja, što ga dodjeljuje Europski savez, a to je golem dobitak za kuglanje na deset čunjeva, jer su nove staze osim u Zagrebu i Zaprešiću sagrađene i u Osijeku i u Varaždinu

Karlo Kolar, izbornik hrvatske reprezentacije u bowlingu (kuglanju na deset čunjeva), u Finskoj je stekao trenersku diplomu trećeg stupnja. To je priznanje Europskog bowlingaškog saveza. Postoje još dva trenerska stupnja, četvrti i peti, ali do njih se ne stiže pohađanjima tečajeva i polganjem ispita nego rezultatima i praktičnim radom.

Pod nadzorom turskog stručnjaka Ondera Gurkana, uz potporu Hrvatskog kuglačkog saveza i njegova tajnika Borisa Mezaka, drugi trenerski stupanj u Hrvatskoj su stekli Damir Brnić (BK 300), Vjeko Rakamarić (Purger) i Saša Petković (Nomad).

U Hrvatskoj se bowling može igrati na stazama u Zagrebu (Lanište, Savska opatovina), Zaprešiću, Osijeku i Varaždinu. U ne tako davnoj prošlosti, kad su se hrvatska prvenstva održavala u Sloveniji, nismo imali niti jednu bowlingašku stazu, kao ni trenere s diplomama Europskog saveza. Riječ je o golemom napretku.

'Staza na Laništu ima 24 staze i na njoj se mogu pdržavati najveća europska natjecanja', ističe Saša Petković, trener i igrač Nomada.