ponosan na sve učinjeno u 2018.

Izbornik Dalić nije dao na svoje igrače, dok je za poraz pronašao opravdanje

18.11.2018 u 17:21

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom u Londonu kod Engleske (1:2) zaključila je natjecanje u skupini 4 Lige nacija, a s ovim porazom ispala je iz elitne lige ovog natjecanja. No, izbornik Dalić na kraju godine, u kojoj je s Hrvatskom igrao finale svjetskog prvenstva, nije razočaran

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije bio razočaran porazom 1:2 od Engleske, bez obzira što je njegova momčad na kraju natjecanja u skupini Uefine Lige nacija zauzela posljednje mjesto te ispala u Ligu B, odnosno rang niže.

>> Ni Kramarićeva golčina nije bila dovoljna, Hrvatska poražena u Londonu

'Čestitam Englezima, ali i mojim igračima, na sjajnoj, borbenoj, muškoj utakmici ali i cijeloj godini hrvatskog nogometa. Napravili smo sjajan temelj za budućnost, stvorili sinergiju umutar momčadi ali i s navijačima. Izgubili smo muški', bio je prvi komentar izbornika Dalića.

Nije Dalić bježao od činjenice da je Engleska bila bolja. Na upit novinara s Nove TV kako je u prvom dijelu Hrvatska bila 'jako, jako loša', Dalić se čak malo i naljutio.

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

'Ja ne bih rekao da smo bili baš 'jako, jako loši', igrali smo koliko smo mogli jer s druge strane bila je Engleska. Mi smo imali hendikep jer smo prije dva dana igrali tešku utakmicu, istračli 123 kilometra, a s obzriom da nemamo tu širinu, jasno je da nam je falilo svježine. Opet smo primili dva gola iz prekida i eto, izgubili. Ali ponavljam, odigrali smo hrabro i muški'.

Kako to da je Vlašić krenuo umjesto Rakitića od 1. minute?

'Vlašić je u formi, trebao nam je vezni igrač koji je orjentiran prema naprijed. I od ostalih konkurenata, poput Badelja, Roga i Pašalića, on je jedini koji ima minutažu. Bradarić je više defnazivno orjentiran. Vlašić je mlad, pokazao je da može', završio je izbornik uz konstataciju kako je Vrsaljko imao problema s koljenom, no i kako se nada da nije ništa ozbiljno u pitanju.

UEFA Liga nacija A
Skupina B
ŠvicarskaBelgija20:45
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Belgija33009
2.Švicarska32016
3.Island40040
Sljedeće utakmice
Skupina D
EngleskaHrvatska2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Engleska42117
2.Španjolska42026
3.Hrvatska41124
Sljedeće utakmice