FIFA_SP_2018.svg

SASTAV ZA ARGENTINU

Izbornik Dalić donio tešku odluku: Iz prvih 11 ispada Kramarić, ali na pomolu je još jedna velika promjena!

Bionic
Reading

Nakon posljednjeg treninga hrvatske nogometne reprezentacije dalo se naslutiti kako će izbornik Zlatko Dalić napraviti značajne promjene u momčadi za utakmicu protiv Argentine koja se igra u četvrtak u Nižnjem Novgorodu (20 sati)

Tako se iz izvora bliskih stožeru te sudeći po onome što se moglo vidjeti na treningu, doznaje kako iz prvih 11 ispada Andrej Kramarić, koji je jučer proslavio 27. rođendan, jer očito se izbornik Dalić morao odlučiti za već isprobanu formaciju i teško se moglo očekivati da će, kao u utakmici protiv Nigerije, krenuti s četiri napadača. Jedina dvojba je bila Mario Mandžukić ili Andrej Kramarić.

To znači da u prvih 11 uskače Milan Badelj kao tzv. osigurač u veznom redu, a u kombinaciji je bio i Marcelo Brozović, za kojeg su mnogi uvjereni da je idealan za zaustavljanje Lionela Messija. No ako podsjetimo kako je Badelj odigrao jako dobro ključnu utakmicu zadnjeg kola kvalifikacija u Ukrajini, onda je jasno da Dalić zapravo ima lak posao.

No procurilo je kako postoji mogućnost i velike promjene u obrambenom redu. Tako smo doznali da Dalić najozbiljnije razmišlja o zadnjoj liniji koju je već isprobao u pokusu protiv Brazila, u kojoj je Vedran Ćorluka zapovjednik obrane, a uz njega su Dejan Lovren te Domagoj Vida i Šime Vrsaljko na bokovima.

Dakle, postoji mogućnost da Ivan Strinić opet ispadne iz prvih 11, što bi, nakon njegove vrlo dobre igre protiv Nigerije, bilo iznenađenje. To bi svakako bila velika i pomalo neočekivana promjena…

Naravno, kao što je već poznato, Argentinci će istrčati na teren s potpuno drukčijom momčadi u odnosu na onu protiv Islanda (1:1) pa se tako očekuje kako će izbornik Jorge Sampaoli promijeniti trojicu, a možda i četvoricu igrača. Dakle, sve ovo izgleda kao klasično taktičko nadmudrivanje…

Da će na stadionu u Nižnjem Novgorodu atmosfera biti paklena i da će se Argentinci osjećati kao kod kuće, mogli smo se uvjeriti u zračnoj luci u St. Peterburgu, odakle su se svakih desetak minuta dizali avioni prepuni argentinskih navijača.

Ipak je to za Argentinu odlučujuća utakmica, stoga je razumljivo da je krenula invazija južnoameričkih navijača na Nižnji Novgorod. Hrvata će, kako doznajemo, biti znatno manje nego u Kaljiningradu, u kojem ih je prema nekim informacijama bilo oko 12.000 na tribinama.

Među mnogobrojnim hrvatskim navijačima iz dijaspore, s kojima smo imali prilike razgovarati, našla se i obitelj Tamburin iz New Jerseyja.

'Moji su podrijetlom s otoka Ugljana. Iako sam Amerikanac, ne propuštam utakmice Hrvatske kada igra na velikim natjecanjima', rekao nam je dobro raspoloženi Nenad Tamburin, uvjeren u dobar rezultat protiv Argentine i prolazak skupine.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal