VELIKI ULOG

Izbornik Čačić jasan o nekorektnoj situaciji: Moramo se s time suočiti...

04.09.2017 u 11:14

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Eskisehir gdje je u utorak (20.45 sati) očekuje dvoboj s Turskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska je uspješno riješila utakmicu s Kosovom te upisala tri boda s kojima se vratila na vrh kvalifikacijske skupine, ali taj susret nije prošao idealno, jer se protegao na dva dana zbog potopljenog maksimirskog travnjaka.

Tako izbornik Ante Čačić ima dan manje od planiranog za pripremu ogled s Turcima, a pobjeda protiv Kosova nije završila ni bez ozljeda.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama,' ponovio je Čačić svoja razmišljanja za službenu internet stranicu uoči polaska na put te dodao:

'Utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a uvjeren sam da će tada i rezultat biti dobar.'

  • +9
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Turska je u nepovoljnom položaju zbog poraza u Ukrajini (2:0) i mora loviti tri boda.

'Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, mnogo će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv - i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki bod je korak bliže Rusiji', zaključio je Čačić.

  • +5
Reprezentacija otputovala u Tursku Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX