VIDA DONIO POBJEDU

Hrvatska teškom mukom trijumfirala u čudnoj utakmici protiv Kosova!

03.09.2017 u 15:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Kosovo ove nedjelje u kvalifikacijskoj utakmici 7. kola skupine I s minimalnih 1:0, zahvaljujući pogotku Domagoja Vide u 75. minuti...

Maratonski susret s Kosovom na Maksimiru ipak je sretno završio za Antu Čačića. Dvoboj koji je prekinut u subotu zbog kiše nastavljen je nakon dogovora dva saveza i Fife ove nedjelje s početkom u 14:30, jer se nije mogao pronaći bolji termin. Naši nogometaši jako su se mučili protiv suparnika koji je osvojio tek jedan bod u prethodnih šest utakmica, no na kraju je jedan gol bio dovoljan za trijumf koji je zadržao Hrvatsku na pravom putu prema SP-u.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Nakon što je susret u 21. minuti prekinut u subotu navečer zbog snažne kiše, Hrvatska u većem dijelu nastavka ove nedjelje nije izgledala dobro na terenu. U prvom poluvremenu tek je jednom ozbiljno zaprijetila protivničkom golu, ali udarac Perišića koji se u 44. minuti probio lijevom stranom nije uspio pogoditi okvir gola.

U drugom poluvremenu Čačić je pokušao osvježiti momčad uvođenjem Kramarića, Kalinića i Badelja, no Kosovari su se organizirano i kvalitetno branili. Perišić je u 49. minuti ponovo bio blizu pogotku, ali njegov snažan udarac po zemlji prohujao je malo pokraj vratnice.

Susret se bližio kraju i nervoza je rasla, a onda su naši ipak zabili pogodak u 75. minuti. Dogodilo se to nakon prekida kojeg je izveo Luka Modrić, a Domagoj Vida glavom je svladao iz blizine Ujkanija te tako riješio utakmicu.

  • +5
Navijači na utakmici Hrvatska - Kosovo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Do kraja utakmice Kosovo je pokušalo doći do izjednačenja, ali Subašiću nije zaprijetilo na pravi način. Hrvatska je tako upisala vrijedna tri boda i skočila na prvom mjesto ljestvice, s dva boda više od Ukrajine i tri od Islanda.

Već u utorak Čačićevi izabranici gostuju u Turskoj, a pobjeda u tom susretu znatno bi približila hrvatsku reprezentaciju izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo...

Kvalifikacije za SP, skupina I:

Hrvatska – Kosovo 1:0 (Vida 75)

SP kvalifikacije Europa

Skupina I

Finska-Island1:0
Ukrajina-Turska2:0
Hrvatska-Kosovo1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska751116
2.Ukrajina742114
3.Island741213
4.Turska732211
5.Finska71154
6.Kosovo70161

Sljedeće utakmice

5.9.Kosovo-Finska
5.9.Island-Ukrajina
5.9.Turska-Hrvatska