EP KOŠARKAŠA U-20

Izabranici Damira Milačića pali u produžetku protiv Turske

08.07.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je otvorila Europsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje je u utorak počelo na grčkom otoku Kreti.

Izabranici Damira Milačića su u 1. kolu skupine C nakon produžetka izgubili od Turske sa 70:66. Tijekom prvog kruga naši će košarkaši još igrati protiv Italije, Crne Gore i Češke, a u daljnje će se natjecanje plasirati tri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Naša je reprezentacije većim dijelom utakmice protiv Turske bila u zaostatku od nekoliko koševa. Na poluvremenu su Turci vodili s 30:26, a na ulasku u posljednju četvrtinu s 46:39. Najveću su prednosti imali u jednom trenutku treće četvrtine kada je bilo 38:28.

Hrvatska se malo-pomalo vratila u igru, a u završnim je sekundama regularnog dijela Mislav Brzoja s četiri uzastopna koša izjednačio na 58:58. U produžetku, međutim, naša reprezentacija ni u jednom trenutku nije bila u vodstvu i na koncu je upisala prvi poraz. Dojam će pokušati popraviti u četvrtak protiv Italije.

Najbolji je u hrvatskom dresu bio Tomislav Gabrić sa 17 koševa i devet skokova, a istaknuo se i Paolo Marinelli s 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Tursku je s 14 koševa i devet uhvaćenih lopti predvodio Talat Altunbey.

Europsko U-20 prvenstvo košarkaša, skupina C, 1. kolo:

Turska - Hrvatska 70:66, produžetak

Češka - Italija (kasnije)