najveći ugovor u povijesti

Iza njega je najgora sezona od kad je u Formuli 1, a Mercedes mu sad nudi 140 milijuna eura za samo dvije godine

18.01.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Čelnici Mercedesa odlučili su pod svaku cijenu zadržati Lewisa Hamiltona (38) u svojim redovima. Sedmerostruki svjetski prvak još se uvijek nije izjasnio hoće li uopće nastaviti karijeru u Formuli 1, posebice nakon razočaravajuće prošle sezone

Debitirao je Lewis Hamilton (38) u Formuli 1 još 2007. godine. Do danas je postao jedan od najvećih u povijesti, porušio je nebrojene rekorde, od 2014. godine u Mercedesu je dominirao 'oktanskim cirkusom'.

No, prošla je sezona (2022.) bila teško razočaranje, Hamilton je prvi put u karijeri od kad je debitirao u Formuli 1 godinu završio bez pobjede. Situacija je bila toliko loša da je u nekoliko navrata javno priznao kako intenzivno razmišlja o povlačenju.

Te su njegove izjave upalile alarm u Mercedesu te su čelnici momčadi odmah reagirali te Hamiltonu ponudili najveći ugovor u povijesti Formule 1.

Podsjetimo, Lewis Hamilton s Mercedesom ima ugovor do kraja 2023. godine prema kojem zarađuje 50 milijuna eura na godinu, a sad će - ako pristane na novi - zarađivati čak 70 milijuna eura na godinu!

Da, Mercedes je Hamiltonu ponudio čak 140 milijuna eura za još dvije sezone u Formuli 1, do 2025. godine! Uz to mu jamči i dodatnih 25 milijuna eura na godinu za ulogu 'ambasadora' kompanije Daimler, u čijem je vlasništvu Mercedes-Benz.

Sam Lewis Hamilton još se nije oglasio, izvori bliski Mercedesu navode kako su svi dosadašnji pregovori s njim bili izuzetno teški, pa i sada očekuju da će odugovlačiti, bez obzira na povijesno visoki iznos ponuđenog ugovora...