Nova drama

Danska u totalnoj panici uoči utakmice s Hrvatskom; iza njih je besana noć, a sad su doznali važne vijesti!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2023 12:03
  • Objavljeno 18.01.2023 u 11:49
Bionic
Reading

Hrvatska i Danska sutra (četvrtak, 19. siječnja, 20.30 sati) igraju prvu utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva. Danci su aktualni dvostruki svjetski prvaci, a Hrvatska priželjkuje iznenađenje kako bi barem teoretski ostala u igri za plasman u četvrtfinale

Danci su se prošetali skupinom, redom su razbijali Belgiju, Bahrain i Tunis, ukupno su na tri utakmice 'natukli' gol-razliku od čak plus 43 gola i s maksimalnim učinkom dolaze u drugi krug Svjetskog prvenstva.

>> Danci u velikim problemima; Svjetsko prvenstvo u rukometu još nije ni počelo, a oni su ostali bez jednog od najvažnijih igrača

No, aktualni dvostruki svjetski prvaci imaju problema, u prvom su krugu zbog pozitivnog testa na koronavirus ostali bez jednog od najvažnijih igrača, Mads Mensah Larsen propustio je prve tri utakmice, a noć s utorka na srijedu bila je besana za sve u danskoj reprezentaciji. Problem? To što je pozitivni rukometaš cimer s Mikkelom Hansenom, a ni situacija u hotelu u kojem su 'vikinzi' bili smješteni u prvom krugu SP-a nije bila sjajna.

Nakon pobjede protiv Tunisa (34:21) svi su Danci morali na novo testiranje...

'Svjesni smo da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za neke igrače i tužno je što ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Prije pobjede protiv Tunisa u našem su hotelu održane konferencije i tulumi, bojimo se pozitivnih testova', rekao je danski rukometaš Henrik Mollgaard. Naime, strogi covid protokol na ovom SP-u nalaže da se igrači moraju svaki dan testirati, a onaj koji bude pozitivan, mora u izolaciju na pet dana. Baš toliko traje drugi krug SP-a...

Zato se nervoza uvukla u danske redove, čekali su rezultate novog testiranja, iza mnogih je besana noć...

'Ne mogu ništa napraviti što se tiče toga. Nadam se da će svi igrači biti zdravi nakon što obave testiranje', kazao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen, a najbolji 'viking' Mikkel Hansen ljutito je dodao:

  • +21
Hrvatska - Maroko, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'To što rade je potpuno ludo, žele da se pazimo, a rade fešte u hoteli...Ma, neću trošiti energiju da bih komentirao to', kazao je Hansen za danske medije.

Danci su u srijedu ujutro ipak mogli odahnuti. Možda se neki od njih i nisu baš naspavali, no uoči utakmice s Hrvatskom (četvrtak, 19. siječnja, 20.30 sati) stigle su im dobre vijesti.

'Svi igrači i treneri u danskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu bili su negativni na koronu na brzom testu u utorak navečer. Svi su spremni za sljedeću utakmicu', objavio je Rukometni savez Danske.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal