uskoro 'pada' dogovor?

Lovro Majer u senzacionalnom transferu napušta Rennes; njegov je menadžer već odradio važan sastanak...

18.01.2023 u 13:37

Bionic
Reading

U nedjelju je Rennes pred svojim navijačima pobijedio PSG 1:0, a Lovro Majer je bio jedan od najboljih u redovima domaće momčadi. Nadigrao je naš LM razvikane zvijezde kao što su Messi, Neymar i Mbappe, pa su čelnici PSG-a odmah krenuli u akciju

Da je Lovro Majer (25) 'vruća roba' na nogometnom tržištu više ne treba isticati. Dokazao se u Rennesu i hrvatskoj reprezentaciji pa je logično da krene dalje i karijeru nastavi u nekom od najjačih europskih klubova.

Interesa ne manjka, već su u akciju krenuli madridski velikani, Real i Atletico, a ozbiljna im je konkurencija prebogati Newcastle koji u ovom trenutku financijski može 'potući' sve ponude. Iz Rennesa su još ranije poručili da Majera ne namjeravaju prodati prije ljeta jer žele izboriti Europu, ali na njihovu adresu i dalje pristižu ponude za hrvatskog reprezentativca.

A početkom ovog tjedna situacija oko Lovre Majera dodatno se zakomplicirala. Naime, Rennes je u nedjelju na svom terenu pobijedio PSG 1:0, a Majer je bio jedan od najboljih u velikoj pobjedi.

Francuski mediji sada javljaju kako se Majerov menadžer sastao sa sportskim direktorom PSG-a Luisom Camposom s kojim je bio i trener Parižana Christophea Galtiera. Tema samo jedna - dolazak Lovre Majera na Park prinčeva!

Pojedini izvori bliski čelnim ljudima PSG-a naglašavaju kako je klub za Majera i Rennes spremio ponudu koja se ne odbija - spremni su platiti čak 40 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca. To je dvostruko više od cijene koju je objavio Transfermarkt prema kojem Majer vrijedi 'samo' 22 milijuna eura.

  • +18
Rennes - PSG, francuska liga, 15.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

PSG intenzivno prati još nekoliko veznjaka diljem Europe, nije Majer jedini 'na radaru', ali je u prednosti jer je već u Francuskoj, poznaje jezik i francusku ligu pa mu - ako se Rennes i PSG dogovore - prilagodba neće biti problem.

Za sada se Rennes nije oglasio, sve je usmjereno na borbu za mjesta koja vode u Europu, no nitko u klubu ne može ostati ravnodušan na ponudu iz Pariza. Ponuđenih 40 milijuna eura 'omekšat' će i one najtvrdokornije, nitko se neće iznenaditi ako Lovro Majer već ove zime preseli na Park prinčeva i zaigra uz Lea Messija, Neymara, Mbappea, Ramosa...