NBA LIGA

Ivica Zubac odigrao savršenu utakmicu uz novi 'double-double' učinak, Bojan Bogdanović i Utah doživjeli drugi poraz

08.11.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac upisao je novi 'double-double' ove sezone. U pobjedi LA Clippersa protiv Charlette Hornetsa 120:107, Zubac je za 28 minuta postigao 14 koševa, te dodao 11 skokova uz dvije blokade

Bila je to peta pobjeda Clippersa ove sezone pri čemu četvrta uzastopna. Ključne su bile druga i posljednja četvrtfina koje su Clippersi dobili sa 61:38.

U domaćim redovima šest igrača je imalo dvoznamenkasti učinak, Paul George je bio najefikasniji sa 20 koševa, devet skokova i osam asistencija, Reggie Jackson je dodao 19 koševa i šest asistencija, dok je Luke Kennard postigao 18 koševa. Hrvatski centar je za 28 minuta ubacio 14 poena uz šut 3-3 iz igre, te 8-8 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i 11 skokova i dvije blokade.

'Još od prošle godine napravili smo puno dobrih povratka i znamo da nikad nije gotovo', rekao je Zubac.

'Međutim, moramo biti bolji na početku nije lako nadoknaditi 15, 20 koševa zaostatka. Potrebno je puno energije', dodao je.

'Ključ pobjede je bila naša obrana', istaknuo je trener Clippersa Tyronn Lue. 'Mislim da se naša obrana stvarno podigla, naša tjelesnost, naša koncentracija je bila je puno bolja. Mislio sam da je naš fokus u prvom poluvremenu, fizički, bio prilično loš.'

U suparničkim redovima najefikasniji su bili LaMelo Ball i Miles Bridges sa po 21 košem.

Utah je drugu večer u nizu upisala poraz, ovoga puta od Orlando Magica 100:107. Jazzer si tako prvi puta ove sezone spojili dva poraza, nakon što su u subotu izgubili od Miami Heata 115:118.

Bojan Bogdanović i društvo su potrošili puno energije u susretu protiv Heata, pa je protiv Orlanda nedostajalo svježine i preciznosti, gosti su promašili čak 18 od prvih 20 trica.

Kod domaćina Cole Anthony je odigrao sjajnu utakmicu sa 33 koša, dok je Wendell Carter ubacio 22 koša uz 15 skokova i šest asistencija. Kod gostiju najefikasniji su bili Rudy Gobert i Donovan Mitchell sa po 21 košem, dok je Bojan Bogdanović za 32 minute ubacio 13 koševa, uz šut 4-13 iz igre pri čemu 1-5 za tri poena. Dodao je četiri skoka i asistenciju.

Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksa poraženi su na gostovanju kod Washington Wizardsa sa 94:101. Bila je to sedma pobjeda Wizardsa u prvih 10 susreta sezone, dok su Bucksi na skoru 4-6.

Washington je odigrao odličnu obranu, ograničivši Buckse na 39 posto šuta.

'Otežali smo im, osjećam se kao da smo igrali utakmicu doigravanja', kazao je Bradley Beal sa 30 koševa prvi strijelac pobjedničkog sastava. Kyle Kuzma i Montrez Harrell dodali su po 15 koševa.

Kod Bucka najefikasniji je bio Giannis Antetokounmpo sa 29 koševa i 18 skokova. Grayson Allen dodao je 19 koševa.

Golden State Warriors su pobijedili Houston Rocketse sa 120:107 i sa skorom 8-1 predvode ligu.

Jordan Poole je zabio 25, a Stephen Curry 20 koševa za Warriorse, dok je Jae'Sean Tate predvodio Houston sa 21 košem i 10 skokova.