FEŠTA U BIJELOJ KUĆI

U NBA ligi vraća se tradicija koja je bila prekinuta za vrijeme Donalda Trumpa

01.11.2021 u 22:22

Bionic
Reading

Po navodima ESPN-a NBA prvaci, košarkaši Milwaukee Bucksa, trebali bi 8. studenoga posjetiti Bijelu kuću, a domaćin bi im trebao biti aktualni američki predsjednik Joe Biden

Vremenom je postala tradicija da NBA prvaci svoj naslov prvaka proslave u domu gdje stoluje američki predsjednik, no ta je tradicija prekinuta u vrijeme dok je na toj dužnosti bio Donald Trump.

Brojni NBA košarkaši negativno su komentirali i ocjenjivali Trumpovo djelovanje dok je bio predsjednik, a neki su u svemu odlazili prilično daleko poput LeBrona Jamesa koji je Trumpa nazvao - klošarom.

Dva puta košarkaši Golden Statea i jednom igrači Toronta nisu posjetili Bijelu kuću, a razlog je bio Trump, dok su LA Lakersi, koji su bili prvaci godinu dana prije Milwaukeeja, imali namjeru posjetiti Bijelu kuću u koju je netom prije toga ušao Joe Biden. No, tada ih je u svemu tome onemogućila pandemija koronavirusa.

Sada se ta tradicija ponovno oživljava, a Antetokounmpo, Middleton, Holiday i ostali trebali bi idućeg tjedna biti Bidenovi gosti.