NAKON PRVOG LAUFA 21.

Ivica s velikim zaostatkom uoči druge vožnje

05.03.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Danas se u slovenskoj Kranjskoj Gori vozi veleslalomska utrka Svjetskog kupa, a mi s nestrpljenjem očekujemo nastup Ivice Kostelića, koji bi možda već ovog vikenda mogao osigurati veliki Kristalni globus. Naime, sutra se vozi i slalom a onda do kraja SK-a ostaje šest utrka

Na Podkorenu u Kranjskoj Gori danas se vozi predzadnji veleslalom sezone. Naš Ivica ne očekuje izravnu borbu za vrh u ovoj disciplini, ali se zato nada skupljanju bodova za ukupni poredak. Ivica će u prvi lauf krenuti sa startnim brojem devet, i bit će jedini hrvatski skijaš koji će u subotu na stazu.

Švicarac Carlo Janka, koji je prije nekoliko dana bio na lakšoj operaciji srca, zasad je najbrži skijaš prve vožnje. No, onda je za 65 stotinki sekunde brže od Švicarca u cilj ušao Austrijanac Schörghofer (1:12.18). Amerikanac Ted Ligety uspio se probiti iza Janke.

Krenuo je i Ivica, na prvom je prolazu imao 1.17 sekundi zaostatka za vodećim, na drugom je bio još sporiji (1.93), a u cilj je ušao sa 2.34 sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem. Nakon 68 skijaša koji su prošli po Podkorenu, Ivica je tek 21.

Druga veleslalomska utrka počinje u 12.30 sati.