TRENUTAK ISTINE

Ivica protiv Hirschera za slalomski globus

11.03.2012 u 09:19

Bionic
Reading

U Kranjskoj Gori je danas na rasporedu slalom. Prva utrka je u 9.30, a druga u 12.30. Tekstualni prijenos oba 'laufa' možete pratiti u tekstualnom prijenosu tportala

Slalomska utrka u Sloveniji je trenutak istine za hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića u borbi za Veliki kristalni globus. No, dok obrana naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa izgleda nerealno, zato hrvatski skijaš ima dobru situaciju u tehničkoj disciplini.

Kostelićeva prednost iznosi 35 bodova pred Marcelom Hirscherom u slalomu i mogao bi eventualno danas osigurati mali globus. Ne smije se zaboraviti kako je naš prvak izbivao iz Svjetskog kupa gotovo mjesec dana te se vratio skijanju jučer u veleslalomu kada je bio 26. te je i sam takav brzi povratak nakon operacije velika pobjeda.

DRUGA VOŽNJA (12.30)

Prvi se u drugoj vožnji spustio Nijemac Dopfer. Dobro je odvozio i neko vrijeme će sigurno biti na prvoj poziciji. I nakon što se pet skijaša spustilo niz stazu Dopfer je i dalje na vrhu.

Sada je Rus Korošilov vodeći, inače 25, iz prve vožnje, no njega je odmah nadmašio Kanađanin Janyk za 28 stotinki. Janyk je ostao prvi i nakon Francuza Grangea

Šveđanin Larsson je vrlo dobro odvozio te je za 96 stotinki smijenio Janyka. On je vodeći nakon 15 skijaša, preživio je i napad jučerašnjeg pobjednika veleslaloma Amerikanca Ligetyja.

Skijaš koji se kao 18. spustio Francuz Pinturault je preuzeo vodstvo u poretku za 17 stotinki. Ostalo je još deset najboljih iz prvog 'laufa'.

Pinturault je na vodećoj poziciji dočekao Kostelića, a on je za njim zaostao 98 stotinki za u tome trenutku deveto mjesto. Bilo je puno pogrešaka i Ivica bi mogao u Kranjskoj gori osvojiti tek 15 bodova ako ga svi do kraja prestignu.

Svaki skijaš nakon toga gurao je Ivicu mjesto dolje. Ostalo je još četvroro najboljih, a Pinturault i dalje drži prvu poziciju. Nije ga ni srušio treći iz prve vožnje Byggmark koji je dooskijao tek deveti.

Deville je skinuo za devet stotinki Pinturaulta, ostao je još Myhrer. Šveđanin je bio sjajan i z 49 stotinki je nadmašio Talijana. Kostelić je ostao 16.

PRVA VOŽNJA (9.30)

Ivica u prvoj vožnji starta s brojem sedam, a prvi se spustio Andre Myhrer s vremenom 50.59. Nakon njega Mario Matt nije došao do cilja. I Marcel Hirscher je izletio i tako dao veliku priliku Kosteliću. Kao četvrti Talijan Stefano Gross je zaostao 87 stotinki za Šveđaninom. Sada je Cristian Deville drugi s 26 stotinki minusa iza Myhrera.

Veliki zaostatak za Felixa Neureuthera (1.81), a sada je na redu Ivica Kostelić. Hrvatski skijaš je nakon solidnog laufa četvrti sa sekundom i 18 stotinki zaostatka što je sjajno s obzirom da više nema Hirschera.

Manfred Pranger je doskijao do treće pozicije te je pogurnuo Ivicu na peto mjesto. Benjamin Raich je iza Ivice 11 stotinki.

Deseti skijaš Giuliano Razzoli je gurnuo Kostelića na šestu poziciju (trenutačno 12.). Trenutačni poredak je Myhrer, Deville, Pranger, Gross, Razzoli, Kostelić....

Nakon 15 skijaša poredak je Myhrer, Deville, Byggmark...Kostelić je pogurnut na osmo mjesto.

Nakon 20 skijaša poredak među vodećima je nepromijenjen tako da je Kostelić ostao na osmom mjestu.

Nakon 30 skijaša ništa se nije značajnije promijenilo. Najvažnije od svega je kako vodi Myhrer, Kostelić je osmi, a Hirscher nije završio prvi 'lauf.