sram ga je

Ivica Olić otkrio hoće li Modrić i Rakitić igrati na nadolazećem Euru i upozorio na jednu veliku manu hrvatskog nogometa

10.06.2020 u 09:29

Bionic
Reading

Ivica Olić je u razgovoru za RTL otkrio hoće li Zlatko Dalić zvati Marina Pongračića, što misli o Bruni Petkoviću i kakvo je stanje u hrvatskom nogometu

Ivica Olić se nakon bogate igračke karijere posvetio onoj trenerskoj. Danas radi kao pomoćnik Zlatka Dalića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a u razgovoru za RTL televiziju se osvrnuo na neka od gorućih pitanja reprezentacije i hrvatskog nogometa. Jedna od aktualnijih tema je mladi branič Marin Pongračić koji je oduševio igrama u dresu Wolfsburga.

'Marin je sjajan dečko. Imao sam ga priliku upoznati dok je bio vrlo mlad i očekivao sam da bi mogao biti veliki potencijal. Odrastao je u hrvatskom duhu i za njega nije uopće upitno za koju će reprezentaciju igrati. Drago mi je da se razvija i siguran sam da će svojim igrama privući pozornost izbornika', rekao je Olić.

Legendarni 'vatreni' odgovorio je i na pitanje o nastupima Luke Modrića i Ivana Rakitića na Europskom prvenstvu koje je odgođeno za 2021. godinu zbog koronavirusa.

'Jako se dobro poznamo. Radi se o dva izvrsna karaktera koji brinu o svojim tijelima, a uz to igraju i u najboljim klubovima u Europi. Godina dana im ništa neće značiti. Ako žele, mogu igrati jednako dobro kao i ove godine', rekao je Olić.

Ola se osvrnuo i na 'novog napadača' u reprezentaciji Brunu Petkovića, ali i upozorio na jednu veliku boljku hrvatskog nogometa.

'On me, uz nekoliko mladih igrača, ugodno iznenadio. Sjajno je što Hrvatska ima Vlašića, Brekala, Pongračića, Livakovića... Možemo sam žaliti što nemamo pravi stadion na kojem bi ti igrači igrali i na koji bi došli naši navijači i napravili sjajnu atmosferu', rekao je Olić pa dodao:

'To je ono što boli. Znam da se ljudi ovdje neće posramiti kvalitete nogometa, ali uvijek se sramim što će biti kad dođem na stadion i kako će reagirati. Kažem im da smo u procesu i da ćemo nekad nešto napraviti u budućnosti', zaključio je Olić i otkrio da priželjkuje i samostalnu trenersku karijeru.