uživa u umagu

Ivanišević otkrio kako pomaže Đokoviću te hoće li i dalje biti dio njegova stožera

13.07.2019 u 22:27

Bionic
Reading

Jedan od najvećih hrvatskih tenisača, Goran Ivanišević, koji je proteklog tjedna imao funkciju trenera trenutno najboljeg na svijetu, Novaka Đokovića, nedjeljno wimbledonsko finale svog 'štičenika' i Rogera Federera, gledat će u Umagu

Goran Ivanišević odradio je prvi tjedan wimbledonskog turnira kao član stožera Novaka Đokovića.

Naravno, nitko nikome nije ništa zamjerio, jer Ivanišević je već imao dogovorene obveze i znalo se da neće moći drugi tjedan turnira biti uz Đokovića.

A obveze Ivaniševića vezane su uz jedini hrvatski ATP turnir u Umagu, koji se igra sljedećeg tjedna. Iako su već uvelike počele aktivnosti u Stella Marisu.

Ove godine Ivanišević je u Umagu imao dogovorene dvije ekshibicije: prva je bila meč s Goranom Prpićem, kao repriza prvog finala Umaga iz 1990., a kojeg je i izgubio. Dok je druga, u srijedu s Patrickom Rafterom, kao repriza finala Wimbledona 2001.

  • +19
Umag, ekshibicijski meč: Goran Ivanišević - Goran Prpić Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Malo su me upregnuli organizatori ove godine... Prpa je tad bio bolji i pobijedio me, sad smo sporiji, sjediji, ali i dalje znamo igrati tenis. Dok ću Rafteru rado pustiti da i on jednom pobijedi', rekao je Ivanišević u razgovoru za Novu TV.

Naravno, kao Đokovićeva trenera, zanimalo je sve kako on vidi rasplet Wimbledona.

'I prije turnira rekao sam da je Đoković prvi favorit, a Federer drugi. I Novak je lagani favorit u finalu. Samo mora ostati miran jer 99 posto navijača bit će za Federera, a Noletu se ne smije dogoditi kao protiv Bautiste da izgubi glavu i svađa se s publikom. Makar vidim da ga i to 'pali'.

'Bit će to drugačiji meč nego onaj Federera i Nadala, a pobijedit će onaj tko ostane mirniji i uspije se držati svog plana igre. Nole će bolje reternirati nego što je to radio Rafa. I ako Roger ne dobije 3:0, nema šanse'.

Sve, naravno, zanima vraća li se Goran u Đokovićev stožer?

'Na finale neću, gledat ću u Umagu na TV-u. Ja sam svoj tjedan odradio savršeno, imam perfektan skor 3-0 i ne treba 'čarati'! Bio mi je to najbolji teniski tjedan, ta je komunikacija na posve drugom nivou i vidi se zašto je Đoković broj 1. Mi se poznajemo, ali kako funkcioniramo na istoj strani, moje viđenje njegove igre... prošlo je jako dobro'.

'Razgovarali smo o nastavku suradnje, ali nismo ništa dogovorili dok ne prođe finale. Ima još puno stvari za dogovoriti. No, meni je bilo fenomenalno, a mislim da je i on zadovoljan. Super su ekipa i bilo bi dobro da se nastavi tako. A ako osvoji sutra Wimbledon, mogu reći da sam imao barem mali doprinos, tri meča, 2-3 posto zasluga', nije skidao Ivanišević osmijeh s lica.

'Ma ne dobivaju se mečevi samo forhendom i bekendom, nego je važan i balkanski humor, koji ga opusti prije meča, pogotovo ovako velikih'.

Novak Đoković u Wimbledonu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia