KRAJ KARIJERE?

Ivana Habazin bez naslova u najvećem ženskom meču u povijesti

14.09.2014 u 18:18

Bionic
Reading

Hrvatska boksačica Ivana Habazin (24) nije uspjela u Kopenhagenu objediniti četiri svjetska pojasa u velteru (WBA, WBC, WBO i IBF)

To je zato uspjelo njezinoj protivnici i velikoj favoritkinji Norvežanki Ceciliji Braekhus (32g, 26-0) koja je tako osvojila apsolutni naslov u kategoriji, prva koja u svojem vlasništvu u isto vrijeme ima četiri najvažnija pojasa.

Norvežanka je prije meča imala u svojim rukama tri pojasa, a do četvrtog od Ivane je došla jednoglasnom odlukom sudaca nakon deset rundi – svaki od njih je bodovao borbu 100-90.

Naša boksačica iz Zlatara oglasila se je putem Facebooka.

'Eto, završila je i ta borba! Hvala vam svima na silnim porukama podrške! Izgubila sam! Bio je ovo jako dobar meč. Drago mi je da je Cecilia pobijedila, stvarno je zaslužila, bila je bolja i stvarno je najbolja na svijetu, svaka joj čast. Nisam nezadovoljna, jako sam zadovoljna sa svojom izvedbom, moglo je to i bolje no danas nije išlo', napisala je Ivana te se zahvalila svima koji su joj pomagali u karijeri.


No u nastavku svojeg posta hrvatska boksačica je najavila odlazak iz boksačkog ringa.

'Ono sto cu reći za kraj, drago mi je da je ova agonija, mogu je tako nazvati završila, jer su ove četiri godine osim trenera mene i bliskih ljudi koji su imali strast, entuzijazam i ljubav prema boksu, sad iza mene... Zašto sam ovaj rad nazvala agonijom. Jednostavno, bez podrške ikoga, naročitno države išli smo naprijed i gazili, dizala sam se rano, nisam spavala noćima, tražila sam rješenja, zanemarila sam prijatelje, zaboravila sam uživati, podredivši sve jednom cilju biti prvakinja svijeta, u tome sam uspjela, no Bog ima drukčiji plan za mene, i ovaj meč je najvjerojatnije kraj, zadnji meč u karijeri! Jednostavno, ne postoji veći meč od ovog ovog trenutka i to ne želim kvariti! Bih li ikad mjenjala ove četiri godine, odgovor je NIKAD! Sve u svemu sretna sam, dala sam sto posto sebe i hvala svima jos jednom!'