Novi sraz velikana

Ivan Rakitić zabio Barceloni u prvoj utakmici polufinala Kupa, pa uoči uzvrata poslao jasnu poruku svojem bivšem klubu

03.03.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Ivan Rakitić naglasio je kako je za Barcu finale Kupa nužnost, a za Sevillu užitak boriti se za takav cilj

Ivan Rakitić je u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Barcelone u Kupu kralja zabio gol u 2:0 pobjedi svoje Seville. Danas je u 21 sat na rasporedu uzvrat, a u međuvremenu su ove dvije ekipe igrale i u La Ligi gdje je Barca slavila s 2:0.

'Ova utakmica nema baš nikakve veze s tom u prvenstvu. Uostalom, različita je bila i ona prva u Kupu. Želimo se plasirati u najljepšu utakmicu koja se može u Španjolskoj igrati. Za Barcelonu je finale Kupa kralja obaveza, a mi samo želimo uživati i boriti se da bismo igrali finale natjecanja u svom gradu', rekao je Rakitić koji je u središtu pozornosti jer je od 2014. do 2020. godine nosio upravo dres Barce prije no što se vratio u Sevillu.

Donedavni hrvatski reprezentativac je rekao kako je sada, nakon šest godina u Barci, kompletniji igrač no što je bio u prvom navratu dok je igrao u Sevilli.

'Sad sam kompletniji igrač. Više uživam u nogometu nego prije, a više i cijenim svaki trenutak i svaki je detalj važniji. U Barceloni sam šest godina igrao na određen način i svjestan sam da ovdje moram biti bolji, ali ono što momčad radi nije normalno', poručio je Rakitić.

Sevilla se s Barcom bori za finale Kupa kralja u kojem su već jednom nogom s 2:0 iz prve utakmice, a loše im ne ide ni u ostalim natjecanjima. U Ligi prvaka su u osmini finala, a u La Ligi su na četvrtom mjestu.