PRED NOVINARIMA

Osim što će igrati za jedan euro, Perišić je ovom izjavom 'raspametio' sve hajdukovce

19.01.2024 u 17:30

Bionic
Reading

I dok je ostatak Hajdukove momčadi na pripremama u Istri, Poljud je ovog petka predodređen Ivanu Perišiću. Naime, nakon gotovo 17 i pol godina Perišić će ponovno odjenuti Hajdukov bijeli dres s brojem četiri.

Ovog petka dogovorena je posudba Ivana Perišića iz Tottenhama do kraja sezone, a potom bi, u ljetnom prijelaznom roku, Perišić trebao postati Hajdukov.

Nakon što je klub potvrdio ovaj transfer, hrvatski reprezentativac, koji je na oporavku nakon teške ozljede koljena, stigao je pred novinare.

Predsjednik kluba Lukša Jakobušić rekao je kako je Perišić stigao na posudbu. Do ljeta.

'Potpisali smo ugovor o posudbi do 20. lipnja, nije tajna, Ivan će igrati za 1 euro, ta posudba Hajduk neće koštati. Ivanu želimo brzi oporavak. Nema pritiska kad će se vratiti, naš glavni cilj je sljedeća sezona pa smo dogovorili i sljedeću sezonu. Bit će još godinu dana u Hajduku. Igrat će i tu sezonu za simboličnih 1 euro, ali smo dogovorili i određene bonuse za europska natjecanja. Dogovorili smo i dva prijelazna roka, u ljeto i zimu uz određene klauzule može se napraviti transfer. To je sve što je bitno'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Potom je riječ dobila glavna zvijezda dana, tjedna, mjeseca... Naravno, među Hajdukovim navijačima.

Evo i prvih dojmova.

'Ne znam što bih rekao. Puno vremena je prošlo otkad sam otišao. Zadnjih dana je bilo puno emocija i problema sa spavanjem. Sretan sam što sam tu. Ozljeda je prisutna, ali radim svaki dan. Vidjet ćemo kad ću se vratiti ne teren. Jedva čekem da krene sve to, počeo sam trčati prije petnaestak dana. Sve je OK i nadam se da ću što prije biti na terenu', rekao je Ivan Perišić, a onda odgovorio na pitanje koje sve zanima, to jest kad će zaigrati.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Kažem, idem korak po korak. Trčim i tu nema problema. Za dva, tri tjedna bih trebao početi s loptom trenirati. Neke prognoze za povratak su travanj, ali ne znam točno kad. Neću žuriti jer može to sve krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sad ići u Beograd, s njim uvijek radim kad sam ozlijeđen. Mislim da ću fiksno doći ovdje krajem veljače ili početkom ožujka'.

Sada Hajduk s vama ima tri klasna igrača, jer tu su još Livaja i Kalinić. Može li se taj trio prošetati do titule?

'Ma, ne, ne, ne ide to tako. Više od 18 godina nismo bili prvaci i puno je posla. Pričao sam s trenerom. Moramo biti u svemu najbolji, u radu, u trčanju, u svemu, ako želimo postići ono što svi želimo'.

Kaže Perišić da je bilo i drugih ponuda...

'Odbio sam dosta ponuda, bilo ih je. Svi su znali da je vrlo moguće da ću doći ovdje. Počeli smo još u rujnu pričati da bih došao u siječnju, ali se onda dogodila ta ozljeda, najteža u mojoj karijeri. Sad sve dobro ide, nadam se da će sve biti OK'.

Dakle, više poziva predsjednika Jakobušića neće biti?

'Bio je malo dosadan, haha. Uporan je, takav sam i ja. Ne prihvaćam ništa ispod prvog mjesta'.

Pritisak navijača?

'Tko je prošao San Siro, onda se ne boji nikakvog pritiska. Želim Hajduku pomoći da uđe u Europu. Dugo se nije igralo'.

Kada ste odlučili da ćete doći u Hajduk?

'Išlo je s vremenom. Ove sezone sam vidio da je ekipa dobra, da se događa puno dobrih stvari i da je ove godine Hajduk zreo za nešto više. Ali, ponavljam, treba biti još puno, puno bolji da bi se ostvarili svi ciljevi. Nastojat ću se, ako Euro dobro prođe, vratiti se što prije u klub. Želim pomoći Hajduku da uđe u Europu, to su neke stvari koje svi želimo'.

  • +5
Ivan Perišić potpisao je za Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Znate kako se osvajaju naslovi prvaka. Ima li Hajduk sad to što mu treba za naslov?

'Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu su i navijači, koje je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti'.

Otkrio je Perišić da su mu prvi čestitali Livaja i oba Kalinića, a zhavlio je i Ferru koji mu je ustupio dres s brojem 4. Svjestan je i da dolazi kao veliko pojačanje, ali i igrač koji će utjecati na ostale.

'Nadam se i vjerujem u to. Iskustva imam, prošao sam sve velike lige, imao sam super trenere i puno sam naučio. Već sam u kontaktu s trenerom Karoglanom, pričamo o svemu i pomoći ću ovih prvih mjeseci koliko god budem mogao. Potrebno nam je puno iskusnih igrača jer oni moraju biti primjer drugima. Mislim da će to biti dobra priča'.