RIJEČ TRENERA

Ivan Leko osvrnuo se na poništeni gol, a onda iskreno priznao: Bila je muka...

23.09.2023 u 22:24

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su u 9. kolu SuperSport HNL-a Lokomotivu rezultatom 1:0, a autor pogotka je Emir Sahiti.

Hajduk je tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza, te pobjedom najavio derbi sljedećeg vikenda protiv Dinama.

Ivan Leko bio je zadovoljan nakon pobjede Hajduka protiv Lokomotive (1:0).

'Sretan sam i zadovoljan, kao i igrači, ali sutra će biti kamen. Navikneš živjeti da su ti dvije tone na leđima. Ako to ne možeš, nisi za raditi u Hajduku. Priprema utakmice je bila jako teška. Momci su ginuli, a onda te sreća pogleda. Opet imamo psihološki tik. Zabili smo gol, VAR ga poništi. Drago mi je da nas je pogledalo, sreća se zasluži. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili pobjedu. Možemo malo uživati, a onda glavu dole i spustiti se u rudnik', rekao je Leko, a zatim dodao:

'Bila je muka. Prvi razlog je psihološki. Kada se izgube dvije utakmice unese se nemir. Drugi problem je nažalost vrijeme i naš teren je očajan. Nama balun ne ide po terenu. Bila je bakterija pa vrućina, sada poplava. To je ogroman problem. Puno sam bodova izgubio kada je bio loš teren, a puno dobijao kada je teren bio dobar. Nama Lokomotiva ne paše. Igraju jako direktno. Lani su nas izmeli, mogli su nam tada dati još pet golova. Svaka čast njihovom treneru. Svaki prijelazni rok prodaju mu dva-tri igrača, a on izmisli nove mlade talente. Igraju dobar, pošteni nogomet koji ja volim gledati'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Slijedi Dinamo...

'Najbitnija utakmica, najveći derbi. Mi smo dobri, oni su dobri. I mi i oni želimo puno. Bit će pun stadion. Mi ćemo biti ludi, oni će htjeti pokazati inat. Želim uživati u treninzima tjedan dana, a onda što Bog da'.

Sahiti?

'Vjerujem da netko gore sve vidi. To je momak koji u deset utakmica ima 'nula' golova i 'nula' asista. Kada vam krilo ima takvu statistiku, i trener ste Hajduka morate ga maknuti. Ali, kada vidim kako se bori, radio je, grizao travu, ne mogu to napraviti. Drago mi je što ga nisam maknuo prije par kola što je vjerojatno i zaslužio'.

Što možete naučiti iz ovog tjedna i ove utakmice?

'Nastojim učiti svakog dana. Biti danas bolji nego jučer, sutra biti bolji nego danas. Kada prestaneš biti samokritičan onda je gotovo. Ako ne ideš životom i nema strasti i energije da je svaka utakmica finale Lige prvaka onda se ne vidi kvaliteta. Kada dobiješ devet za redom priča se o rekordima, a to nije bilo ni blizu tako dobro. Imamo dobru ekipu i kvalitetu za pobijediti dosta utakmica u HNL-u kada ideš životom', zaključio je Leko.

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja realno je rezonirao poraz od Hajduka na Poljudu (1:0).

'Prvih 45 minuta mislim da je utakmica bila egal. Hajduk je imao više udaraca, ali nije imao pravu šansu. Izlaskom Mudražije koji se vratio nakon ozljede, a imao je i žuti karton, do gola je Hajduk bio znatno bolji. Na kraju smo mi imali par šansi, Goričan, Kalaica, Tuci. Hajduk je zasluženo pobijedio. Volio bih da je Hajduk dobio Istru i Goricu jer su protiv nas imali više žara i želje za pobjedom', rekao je Čabraja, a zatim dodao:

'U odnosu na zadnju pobjedu u Splitu nedostaje nam šest-sedam igrača. Aliyu, Kulenović, De Haas, Kačavenda, Stojković, Vasilj. Mi smo takva ekipa. Feta Fetai je 2005. godište, Kanižaj je 2003., Smakaj je 2003. To je naša stvarnost'.

  • +37
Hajduk - Lokomotiva (9. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Više doznajte OVDJE.