parovi su mu 'u krvi'

Ivan Dodig uoči prve meč lopte u finalu Davis Cupa smiruje euforiju: Još je sve otvoreno...

24.11.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Hrvatska u finalu Davis Cupa protiv Francuske vodi 2:0. Od 14 sati u Lilleu je na rasporedu susret parova koji bi mogao odlučiti konačnog pobjednika. Hrvatska je tako blizu, ali ne treba brzati. Jasno je to i našem najiskusnijem tenisaču Ivanu Dodigu (33)

U hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji Ivan Dodig igra od 2010. godine. Prošao je u ovih osam godina 'sito i rešeto', dovoljno je iskusan da zna kako smiriti strasti i ne zanositi. Istina, imamo veliku porednost 2:0, pobjeda u parovima osigurala bi nam osvajanje Davis Cupa, no...

'Igramo na predivnom stadionu, sigurno da nitko od nas nije igrao na većem stadionu i to će nam biti jedno predivno iskustvo. Susret je otvoren, ali ja se nadam da ovaj put možemo osvojiti Davisov pokal. Svi to želimo i bio bi to veliki uspjeh ove generacije. Suparnici su jaki, Francuzi su već godinama u vrhu i igraju jako dobro, ali mi imamo iskustvo gubitka finala s Argentinom, znamo kako se nositi s pritiskom i u naponu smo snage', rekao je Ivan Dodig.

Opreza nikad dosta, u parovima će s druge strane stajati finalisti ATP Mastersa u Londonu, Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert, jedan od najboljih svjetskih parova u ovom trenutku.

  • +13
Polufinale Davis Cupa Hrvatska - SAD, Mate Pavić/Ivan Dodig - Mike Bryan/Ryan Harrison Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'S Herbertom i Mahutom odigrao sam puno mečeva, dobivao i gubio. Nema favorita, bit će to otvoren meč, puno toga će ovisiti o tome kakav imamo dan i mi i oni. Slično su s njima prolazili i Pavić, Škugor i Mektić, također su pobjeđivali i gubili, tako da će to biti otvoren meč', kaže Dodig koji je ove sezone imao dosta problema s ozljedom leđa:

'Sad je odlično, ali zbog njih nisam mogao završiti turnirsku sezonu onako kako sam planirao. No, svako zlo za neko dobro, odmorio sam se desetak dana, oporavio se sasvim. Išao sam na terapije, iako to i nije tako ozbiljno, ja znam koje stvari moram raditi. Sve u svemu, dobro je prošlo', zaključio je Ivan Dodig.