davis cup finale

Francuzi se nadaju pobjedi u parovima, ali moglo bi ih dočekati veliko iznenađenje

24.11.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon prvog dana finala Davis Cupa u Lilleu Hrvatska protiv domaćina Francuza vodi 2:0. Prvo je Borna Ćorić sredio Chardyja, a potom je i Marin Čilić pobijedio Tsongu. Danas od 14 sati na rasporedu je meč parova. Francuzi izlaze s kombinacijom Mahut/Herbert. Koliko su dobri? Spomenimo samo da su dečki igrali finale ATP Mastersa u Londonu...

Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert danas od 14 sati moraju spašavati čast Francuske. Dečki su sjajni u parovima, prošlog su tjedna igrali finale ATP Mastersa u Londonu. Izgubili su, no i dalje su jedan od najboljih svjetskih parova. Problem? Čeka ih ogroman pritisak domaće publike koja očekuje pobjedu i povratak 'u igru', ali neće to ići samo tako.

Hrvatska ima nekoliko kombinacija za parove. Nominalno, prvi su izbor Ivan Dodig i Mate Pavić. A Pavić je u Lille stigao iz Londona, gdje je u paru s Austrijancem Oliverom Marachom primio nagradu za najbolji par u 2018. godini, ali nije uspio proći skupinu na ATP Finalu. No, može se pohvaliti da je svladao finaliste Herberta i Mahuta u svojevrsnoj predigri za obračun u Lilleu.

'Drago mi je zbog mog prijatelja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, potpuno je to zaslužio. Herbert i Mahut su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama, no ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas. Mi također možemo jako dobro odigrati na zemlji', rekao je Pavić koji još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u Davis Cupu, a posljednje finale u dosadašnjem formatu ovog natjecanja idealna je prilika za to.

  • +3
Davis Cup, finale: Tsonga - Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Dodig je 'standard' u našem paru, ona 'polovica' koja je uvijek tu, još od 2010. godine. No, tu su još Franko Škugor i naravno, Marin Čilić. Baš su kumovi - Dodig i Čilić - u nekoliko zajedničkih mečeva donosili toliko važne pobjede hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji.

Zato je i izbornik Željko Krajan nakon jučerašnjih 2:0 ostao tajnovit.

'Maksimalno se moramo fokusirati na tu jednu pobjedu koja nam nedostaje. Tkogod će igrati s naše strane, šanse će biti 50-50. Oni moraju dobiti, a mi imamo jake kombinacije, pobjeđivali smo u raznim kombinacijama', rekao je Krajan, a Čilić je potvrdio da je spreman igrati i današnji meč parova:

'Spreman sam igrati tri dana, činio sam to mnogo puta. Ostaje na izborniku da odluči što je najbolje za nas.'

  • +5
Finale Davis Cupa - Francuska i Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Francuzi su u strahu, ne znaju što ih očekuje s druge strane mreže. Kako god bilo, Mahut i Herbert su sjajni, ali Hrvatska vodi 2:0 i ima nekoliko kombinacija u parovima koje su čak i bolje od domaćina.