ATP FINALS

Ivan Dodig i Austin Krajicek trećim porazom definitivno ostali bez polufinala

18.11.2022 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek izgubili su i treći put na ATP Finalu u Torinu čime su definitivno ostali bez polufinala, bolji su od njih ovaj put bili Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski sa 7:5, 4:6, 10:6.

Premda su Dodig i Krajicek izgubili uvodna dva meča u zelenoj skupini, kao i prvi set u trećem meču, imali su šanse i tada za polufinale. Morali su napraviti preokret, pobijediti te čekati da Nikola Mektić i Mate Pavić slave s 2:0 u setovima protiv Kyrgiosa i Kokkinakisa.

No, Dodig i Krajicek nisu obavili svoj dio posla. Poraženi su iako su i treći put u Torinu osvojili set. Isto tako, Koolhof i Skupski još uvijek nisu sigurni za polufinale unatoč pobjedi. Moraju dočekati da Mektić i Pavić uzmu barem jedan set u svom meču kasnije tijekom petka. Hrvatska kombinacija Mektić i Pavić već je ranije osigurala polufinale.

Prvi set je odlučen u samoj završnici kada su Koolhof i Skupski, kod vodstva 6-5, sjajnim reternima na servis Dodiga slomili suparnike. No, hrvatsko-američka kombinacija je uzvratila u drugom setu te je kod 2:2 iskoristila četvrtu break priliku za 3:2, što im je otvorilo put prema 1:1 u setovima.

No, u odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvi nositelji Koolhof i Skupski nisu napravili ni jedan krivi korak. Poveli su 4:0 pa potom i 8-1 čime je meč bio odlučen.

ATP Finale, zelena skupina 3. kolo (parovi):

Koolhof / Skupski (Niz, VB) - Dodig / Krajicek (Hrv, SAD) 7:5, 4:6, 10:6