INCIDENT

Italija se zbog Hrvata crveni od srama, a on utučeno poručio: Nije lako...

28.05.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Jurić doživio je rasističke uvrede na gostovanju i pobjedi njegovog Torina kod Spezije (4:0)

Podsjećamo, Nakon što je Wisniewski (24-ag) autogolom sredinom prvog poluvremena doveo Torino u vodstvo, u nastavku su Ricci (72) i Ilić (76) u razmaku od samo četiri minute preciznim udarcima s vrha kaznenog prosgtora povisili na 3:0. Prvi put Vlašić je proslijedio loptu do Riccija, dok je u drugom navratu naš reprezentativac uposlio strijelca Ilća povratnom loptom. Konačni rezultat postavio je Karamoh (90+6) na isteku sudačke nadoknade.

No utakmica je pala u drugi plan zbog ružnih uvreda koje je doživio hrvatski stručnjak Ivan Jurić. Naime, domaći 'navijači' u prvom su poluvremenu Juriću vikali da je 'cigan', na što je sudac prekinuo utakmicu oko dvije minute. Uključio se i službeni spiker, koji je pokušao umiriti navijače.

'Uobičajene uvrede. Pokušao sam ne reagirati, ali nije lako. Sudac je dobro postupio, ali u ovakvim situacijama logično je da se ne osjećaš dobro. Uvrede su bile upućene samo meni, vikali su mi da sam 'cigan'. Općenito nije lako kad vam viču da ste 'cigan', 'majmun', 'crnac'... U redu je ako vam viču 'klaune', ali kad te ovako gadno uvrijede', pričao je Jurić na konferenciji za novinare.

Inače, incidenti ovakve prirode nažalost su uobičajeni u talijanskom nogometu, a Jurić je tek jedna od žrtvi.