novi kiks 'vikinga'

Islanđani u Rusiju stižu teško uzdrmani, pripreme su završili s tri poraza i remijem

08.06.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Islanda u četvrtak navečer je odigrala 2:2 u pripremnoj utakmici s Ganom. Susret je odigran u Rejkjaviku, 'vikinzi' su u 40. minuti vodili 2:0, no 'crne zvijezde' uspjele su u nastavku dvaput zabiti i zabrinuti naše protivnike u skupni na SP-u u Rusiji...

Islandsko nogometno čudo s EP-a u Francuskoj u posljednjih je nekoliko mjeseci jednostavno - nestalo. Nije to nevažno jer 'vikinzi' su u skupini s Hrvatskom, s njima igramo posljednju utakmicu u grupnoj fazi, 26. lipnja.

Dakle, Islanđani na SP u Rusiji stižu s tri poraza i remijem u nizu, od ožujka su redom gubili od Meksika (3:0), Perua (3:1) i Norveške (3:2), a u četvrtak navečer su u Rejkjaviku, u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči SP-a odigrali samo 2:2 s Ganom.

'Crne zvijezde' neće vidjeti Mundijal u Rusiji, ali protiv Islanda su ganski nogometaši pokazali da itekako spadaju na završnicu svjetske smotre. Krenuo je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson s najjačim sastavom, bez previše skrivanja od prve su minute zaigrali i Gilfy Sigurdsson, Finnbogason, Halfredsson...

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi gol pao je već u šestoj minuti utakmice nakon kornera kojeg je s desne strane izveo Johan Gudmundsson, a najviši u skoku bio je Arnason. Lopta se na putu do gola odbija od kapetana Gane Thomasa Parteya i vara golmana... U 40. minuti Islanđani dolaze do drugog gola, Gilfy Sigursson je sam izbio pred golmana Gane Ati-Zigija, pucao je, no ovaj njegov pokušaj brani. Na nesreću, nije uspio uhvatiti loptu i ona se odbija na glavu Finnbogasona koji ju je bez problema pospremio u mrežu.

Treba istaknuti kako je i Gana bila opasna, okomitim prodorima zadavali su puno problema obrani Islanda koja je u nekoliko situacija opasno 'visila', no gosti nisu bili precizni u završnici.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

U nastavku je Island prijetio iz svog najopasnijeg oružja, skoka nakon prekida, no Gana se sjajno branila, a u isto je vrijeme preuzela inicijativu. Isplatilo se to 'crnim zvijezdama' u 66. minuti kad Nuhu nakon kornera i loše reakcije obrane Islanda smanjuje na 2:1. U samoj završnici Island je opasno zaprijetio, no nije uspio zabiti. Zato je zabila Gana. I to u 87. minuti. Za 2:2 zabio je kapetan Thomas Partey. Iskupio se za autogol za koji u stvari nije bio kriv, ali u isto vrijeme i zadao podosta glavobolja 'vikinzima' uoči leta za Rusiju...

Engleska je u isto vrijeme pobijedila Kostariku 2:0. Golove za 'Gordi Albion' zabili su Rashford (13. minuta) te u 79. minuti Danny Welbeck.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Uspješni su bili i aktualni europski prvaci Portugalci koji su 3:0 pobijedili Soudanijev Alžir. Cristiano Ronaldo odigrao je 74. minute, a dva je gola za Portugal zabio Goncalo Guedes (17., 55.), još jedan je dodao Bruno Fernandes (37.). Soudani je dobio samo pet minuta u samoj završnici susreta, ušao je u 85. minuti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube