hvala i ne vraćaj se

Hrvatski trener spasio ih je ispadanja, a oni su mu se zahvalili - otkazom!

07.06.2018 u 21:59

Bionic
Reading

Igor Tudor (40) je, nakon neuspješne epizode na klupi turskog velikana Galatasaraya, na samom kraju sezone preuzeo momčad talijanskog Udinesea. Stigao je u Udine na samom kraju sezone, u trenucima kad se klub borio za goli prvoligaški život...

Remi i čak jedanaest poraza u nizu imao je Udinese u trenutku kad je na užarenu klupu odlučio sjesti Igor Tudor. Bila je to idealna prilika da se Tušo okuša u Serie A, njemu je to 'tiha patnja', no većina je mislila kako je to doslovno samoubilačka akcija nadarenog hrvatskog trenera.

Vodio je Tudor prvo Hajduk, potom grčki PAOK, a onda je nakon sjajnog posla s 'malim' Karabüksporom preuzeo momčad turskog velikana, sjeo je na klupu Galatasaraya. No, ljubav nije potrajala i Tudor je krenuo svojim putem.

Na samom kraju sezone ukazala mu se prilika da se afirmira u Serie A, kao igrač u dresu Juventusa ostavio je dubok trag, no trenerska karijera. E, to je neka potpuno druga priča. Zato se i odlučio na rizik, preuzeo je Udinese koji je bio u slobodnom padu, naglavačke je demoralizirana i razbijena momčad jurila prema Sere B.

I uspio je, Tudor je do kraja ostvario remi, poraz od Intera te pobjede protiv Verone i Bologne. Bilo je to dovoljno da Udinese s 40 osvojenih bodova osigura ostanak u Serie A, dok je Crotone osvojio 35 i - ispao... Očekivao je Tudor priliku, nadao se da će mu čelnici kluba ponuditi novi ugovor, priliku da složi momčad za sljedeću sezonu i krene u okršaj s najboljima.

  • +4
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, umjesto toga dobio je - otkaz! Iskreno, čelnici Udinesea nisu baš 'čisti', igrači su ih optuživali za mobbing, praktički nitko niti ne želi ostati u klubu pa je možda i bolje da Igoru Tudoru nisu ponudili produžetak suradnje. Ima boljih i normalnijih klubova, a Tudor je u samo nekoliko utakmica pokazao da zaslužuje priliku. Već će se nešto 'otvoriti', samo treba strpljenja...

Udinese? Španjolac Julio Velazquez Santiago novi je trener momčadi iz koje svi žele pobjeći. Što dalje... Neka mu je sa srećom, trebat će mu.