VRAČANJE U FINALU

Iskusni talijanski branič bacio 'prokletstvo' na mladog Engleza uoči presudnog 11-erca; evo koju riječ mu je izgovorio

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 14.07.2021 08:36
  • Objavljeno 14.07.2021 u 08:36
Bionic
Reading

Talijanski branič Giorgio Chiellini bacio je 'prokletstvo' na zadnjeg engleskog izvođača 11-eraca Bukayoa Saku kojem je zatim Gianluigi Donnarumma skinuo udarac i donio Italiji naslov europskog prvaka

Kada je Saka krenuo izvesti presudni 11-erac kamere su uhvatile iskusnog talijanskog braniča kako bešto izvikuje, a poslije se saznalo da je to bila riječ 'Kiricocho'.

'Zdravo, Christian. Mogu potvrditi sve! Kiricocho!', priznao je Chiellini novinaru ESPN-a.

Stavljanje 'prokletstva' na mladog engleskog igrača je uspjelo, jer je Donnarumma zaustavio njegovu udarac i talijansko slavlje moglo je početi, a male zasluge kod zadnjeg 11-erca tako izgleda ima i Chiellini svojim 'vračanjem'.

A što je 'Kiricocho'? To je riječ je koju nogometaši desetljećima koriste kako bi suparniku 'poželjeli' peh. Inače, Juan Carlos 'Kiricocho', ili Quiricocho prema nekim verzijama priče, bio je žestoki navijač argentinskog kluba Estudiantes de la Plata tijekom 1980-ih.

Navijač je čak prisustvovao nekim klupskim treninzima, ali glavni trener Estudiantesa Carlos Bilardo počeo je primjećivati ​​da se njegovi igrači misteriozno ozljeđuju kad god je Kiricocho bio prisutan. Kiricocho je proglašen najvećim pehistom argentinskog nogometa, ali Bilardo se odlučio za nešto neočekivano, zaposlio je nesretnog navijača u klubu, te je dočekivao protivničke momčadi na ulasku u stadion i bio njihov domaćin.

U sezoni u kojoj je Kiricocho radio taj posao Estudiantes je osvojio naslov prvaka u najboljoj sezoni u povijesti. Izgubio je jednu jedinu utakmicu, onu protiv Boce Juniors, kada je Kiricocho bio bolestan i nije joj nazočio.

  • +9
Italija - prvak Europe Izvor: EPA / Autor: Frank Augstein / POOL