sp u boksu, beograd

Ipak ništa od svjetske boksačke medalje; mladi 20-godišnji Veočić nije imao snage za novo iznenađenje protiv odličnog Kubanca

02.11.2021 u 17:01

Bionic
Reading

Gabrijel Veočić, mladi 20-godišnji hrvatski boksač, nije se uspio plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Beogradu (u kategoriji do 75kg).

Nažalost, Hrvatska je ostala i bez zadnjeg preostalog predstavnika na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u boksu. 20-godišnji Gabrijel Veočić zapeo je na posljednjoj prepreci prije polufinala i minimalno brončane medalje. Bolji od našeg boksača u kategoriji do 75 kilograma bio je sjajni Kubanac Yoenlis Hernandez Martinez.

Kako piše Fightsite.hr, ušao je Veočić u četvrtfinalni ogled kao autsajder i tražio je iznenađenje. Poznato je koliko su Kubanci moćni u amaterskom boksu i danas smo dobili samo dodatnu potvrdu. 20-godišnji Brođanin oduševio je u prva tri nastupa na SP-u, no Yoenlis Hernandez Martinez danas je bio ipak na nešto višoj razini.

Veočić je prvu rundu otvorio pomalo pasivno. Trebalo je Brođaninu neko vrijeme da se konsolidira i pronađe način za ravnopravno boksati s kubanskim predstavnikom. Martinez se fantastično kretao i bivao je izuzetno teškom metom za pogoditi, dok su njegovi pokušaji bili konkretni i točni. Kako je runda odmicala, Gabrijel je pokušao biti agresivniji, no Kubanac je jako dobro pogađao i iz kontre. Svih pet sudaca bodovali su rundu 10-9 u korist Hernandeza Martineza.