UTAKMICA S METALURGOM

Interblock potvrdio da ga Uefa istražuje

26.11.2009 u 18:21

Bionic
Reading

Lanjski pobjednik slovenskog kupa Interblock iz Ljubljane potvrdio je u četvrtak da je dobio dopis UEFA-e o istrazi koja se protiv tog kluba vodi u okviru afere namještanja rezultata u više europskih zemalja

Pod lupom europske nogometne organizacije je uzvratna utakmica trećeg pretkola Europske lige, 6. kolovoza ove godine, u kojoj je slovenski klub na svom terenu izgubio utakmicu od Metalurga iz Donjecka, rezultatom 0:3. Sva tri gola gosti su postigli u zadnjih 23 minuta utakmice, a zadnji iz jedanaesterca. U prvom susretu u Ukrajini Metalurg je pobijedio sa 2:0.

Klub je u izjavi za javnost naveo da UEFA navodi kako je ta utakmica pod istragom zbog neuobičajenog modela koji se pred tim susretom pojavio u kladionicama.
Klub je u odgovoru UEFA-i naveo da će surađivati s istragom na svim razinama i želi da se ona završi što prije i što transparentnije.

U aferi namještanja rezultata spominjalo se sedam utakmica u slovenskoj prvoj nogometnoj ligi, ali se za sada uz slučaj Interblocka kao sumnjiva u javnosti pojavila konkretno još samo utakmica između Drave Ptuj i Nafte Lendava odigrana krajem travnja ove godine.

Lendavski klub u četvrtak se odazvao na tvrdnje UEFA-e da je njihova utakmica u Ptuju koju su izgubili sa 3:1 namještena i kategorički odbacio mogućnost da je rezultat bio namješten. Slovenski mediji navode da je pod istragom još šest utakmica istoga kluba.

'Iznenađeni smo i razočarani da se u medijima naš klub navodi kao osumnjičeni za prijevare u sportskim kladionicama i to energično demantiramo', naveo je klub u priopćenju za javnost.

U isto vrijeme, klub je najavio da će surađivati s organima koji budu provodili istragu.