DVOBOJ U ZAPREŠIĆU

Inter ima idealnu priliku iznenaditi splitski Hajduk!

30.08.2015 u 11:29

Bionic
Reading

U prvom nedjeljnom dvoboju 8. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) Inter u Zaprešiću dočekuje emocionalno ispražnjeni Hajduk koji je još u četvrtak igrao utakmicu godine protiv Slovana. Domaćin ima odličnu priliku za veliku pobjedu...

Nakon dvije uzastopne pobjede u Zaprešiću se bitno popravila atmosfera. Njihov bodovni učinak je identičan onom Hajduka što je potvrda kako trener Toplak radi dobar posao. Znalo je Splićanima prethodnih godina kada je Inter bio prvoligaš biti teško na ovom stadionu, a domaćin se pozitivnom rezultatu nada i danas. Optimizam temelje na svojim dobrim igrama, ali i na situaciji u redovima gostiju.

'Kompaktni smo, karakterni, a sada i kompletni. Tražili smo i pronašli ono što nam nedostaje, angažirali malobrojna ali solidna pojačanja. Naši igrači jesu dobri, ne i odlični, ali odlično igraju,' predstavio je Toplak formulu uspjeha, pa se osvrnuo na današnji susret:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Računamo na njihove poteškoće poslije ispadanja iz Europe. Žao mi je zbog toga, ali zašto ne bismo iskoristili tuđe probleme? Neće ni oni štediti nas. Postavit ćemo se otvoreno i hrabro.'

Bilo je priča oko moguće odgode utakmice, no domaćin nije na to pristao. Nastavlja se to na ovu priču kako žele iskoristiti probleme Hajduka, a i u ponedjeljak bi posjeta sigurno bila puno manja negoli danas. A, Interu je svaka kuna bitna...

Trener Toplak nema problema s ozljedama i suspenzijama pa će na teren istrčati najbolji mogući sastav, vjerojatno u formaciji 4-2-3-1.

Naoko je Hajduk dijelilo malo od ulaska u Europsku ligu, no realno su ta 'vrata raja' bila nedostižna. Uzvratna utakmica na Poljudu bila je ogledan primjer kako se ne smije igrati u situaciji kada loviš prednost. Trener Burić koji nema previše iskustva u samostalnom vođenju ekipe ovdje nije prošao ispit. Niti su Česi kvalitetni kako ih se sada pokušava prikazati niti je pokušao iskoristiti efekt punih tribina. Na koncu je Hajduk završio utakmicu s jednom poluprilikom bez ikakvih šansi da utakmicu pobijedi.

A, kako to u Splitu obično biva, poslije takvih poraza dolazi do depresije. Još su dva dana prijelaznog roka i ne bi trebali čuditi odlasci. Prvi je sidro digao mladi napadač Kiš nezadovoljan svojim statusom. Priča se kako su Caktaš i Sušić sljedeći, no još potvrde za to nema.

'Žao mi je naših navijača, žao mi je kluba koji nije napravio financijski napredak. Ali vratit ćemo se mi,' rekao je Burić poslije ispadanja rekavši kako igra uopće nije bila loša te da je manjkalo sreće.

A, to posljednje treba brinuti...

Kada pri negativnom rezultatu nije odustajao od sustava s jednim izrazitim napadačem, ne treba očekivati ni danas promjene u sustavu. U sastavu će ih sigurno biti jer se nakon odrađene suspenzije vraća Velasquez. Moguć je odmor za Caktaša i Balića čime bi od prve minute trebali krenuti Roguljić i Maloku.

'Jedino ih je Dinamo pobijedio i to nakon isključenja s igračem više. Tvrda su momčad, igraju puno neriješenih utakmica. Ali vjerujem u svoju momčad,' rekao je Burić.