U 'SKAKAČKOJ MEKI'

Innerhofer slavio, novi spustaški bodovi Kostelića

24.02.2013 u 12:00

Bionic
Reading

U Garmisch-Partenkirchenu je ove subote vožen spust Svjetskog kupa za skijaše, a pobjedu je ostvario talijanski skijaš Christof Innerhofer

I na drugom treningu spusta je ovaj skijaš bio najbrži, a tijekom subote je odolio strašnom austrijskom naletu. Naime, na iduće tri pozicije, od drugog do četvrtog mjesta, su se poredala trojica austrijskih skijaša, ali nitko nije zaprijetio Innerhoferu i njegovom pobjedničkom vremenu 1:37.83.

Podsjetimo da je Talijan prije dvije godine također slavio u spustu na Kandahar stazi, tada u utrci Svjetskog prvenstva.

Mali su zaostatak imali Georg Streitberger i Klaus Kröll, ali su im dvanaest i šesnaest stotinki sporija vremena donijela drugu, odnosno, treću poziciju. Četvrti je na kraju bio Hannes Reichelt, dok se na petom smjestio Aksel Lund Svindal, vodeći spustaš u ovom trenutku i Norvežanin koji najviše prijeti Marcelu Hirscheru u ukupnom redoslijedu Svjetkog kupa. Podsjećamo, Hirscher je i prošle sezone osvojio veliki Kristalni globus namijenjen najboljem u Svjetskom kupu.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije mnogo zaostao, sekundu i 36 stotinki, ali se jedva ugurao u krug onih koji osvajaju bodove. Bio je 27., te je dodao četiri boda na svoj konto koja ga održavaju na petom mjestu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa.

U nedjelju će Garmisch biti domaćin veleslalomskoj utrci.


Svjetski kup, spust u Garmisch-Partenkirchenu:

1. Christof Innerhofer (Ita) 1:37.83
2. Georg Streitberger (Aut) +0.12
3. Klasu Kröll (Aut) +0.16
4. Hannes Reichelt (Aut) +0.36
5. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.47
...
27. Ivica Kostelić (Hrv) +1.36

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1135
2. Aksel Lund Svindal (Nor) 966
3. Felix Neureuther (Njem) 776
4. Ted Ligety (SAD) 736
5. Ivica Kostelić (Hrv) 709
...

Redoslijed u spustu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 359
2. Dominik Paris (Ita) 349
3. Christof Innerhofer (Ita) 344
...

Pobjednička vožnja Christofa Innerhofera u Garmischu