usreD utakmice

Incident u NBA-u; pogledajte kako se Jokić zamalo potukao s vlasnikom Phoenixa!

08.05.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Zvijezdi Denver Nuggetsa Nikoli Jokiću dosuđena je tehnička pogreška u drugoj četvrtini četvrte utakmice polufinala Zapadne konferencije u Phoenixu u nedjelju navečer nakon kratkog incidenta s vlasnikom Sunsa Matom Ishbijom.

Incident se dogodio u prvom poluvremenu nakon što je Jokić blokirao pokušaj polaganja Deandrea Aytona. Igrač Sunsa Josh Okogie i Nuggetsov Jamal Murray borili su se za izgubljenu loptu, a Okogie - i lopta - odletjeli su u prvi red sjedala, blizu mjesta gdje je sjedio Ishbia.

>> Durant i Booker uništili Denver i Jokića koji je ubacio 53 koša, Phoenix izjednačio!

Ishbia je završio s loptom, a Nikola Jokić je prišao da mu je pokuša oduzeti. Jokić je bio donekle uspješan u svom pokušaju, ali dok je izvlačio loptu, učinilo se da je vlasnika Sunsa udario laktom. Zamalo je došlo do tučnjave... Kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Jokiću je nakon toga dosuđena nesportska tehnička pogreška jer je oteo loptu "navijaču" i namjerno ga gurnuo.

Jokić, međutim, ne smatra da je pogriješio.

"Sudac mi je rekao da sam gurnuo navijača, ali je on prvi digao ruke na mene", branio je Jokić nakon utakmice.

"Mislio sam da nas Liga treba štititi. Možda sam u krivu. Znam tko je on, ali on je navijač. Zar ne? Neće me zaštititi kao igrača? Zaštitit će navijača? Ja mislim da bismo trebali štititi igrače. Oni će govoriti što žele, ali njega je trebalo izbaciti iz sobe", dodao je.

Jokić je utakmicu završio s rekordom karijere od 53 poena uz 11 asistencija te četiri skoka.

Nakon tog incidenta društevene mreže bile su prepune komentara.